Trampský gulášek
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Trampský gulášek

Suroviny 4 porce

  • 500 g vepřového maso (krkovička či plec)
  • 500 g cibule
  • kmín drcený
  • rajský protlak
  • plechovku fazolí ve slaném nálevu
  • pepř a sůl
  • 1 l vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • bobkový list
  • majoránku

Postup

  1. Nakrájej cibulku nadrobno a maso na kostky. Kupička cibule by měla být stejně velká jako kupička masa. Pomalu rozpal v kotlíku sádlíčko a dej cíbu restovat. Musíš být opravdu gently a opékat jenom na mírném plameni, ať se ti nepřipálí, a dej jí dost času, což je pro dobrej gulášek naprosto zásadní.

  2. Jestli nespěcháš, tak se neboj si s ní hrát klidně víc jak půlhodinku. Nezapomínej míchat! Jakmile budeš s dílem spokojen, zvyš plamen a naprudko zarestuj lžíci či dvě protláčku. Jak se začne přichytávat na dno hrnce, vařečkou ho zamíchej zpátky do cibulky. Dotmava osmahlá cibule společně s lehounce připáleným protlakem dá gulášku tu správně tmavou barvu a šmak.

  3. Přihoď na kousky pokrájené maso, kmín, bobkáč a špetku majoránky, promíchej to a nech pár minut restovat. Masíčko by mělo krásně pustit šťávu. Poté přilej vývar a nech dusit, dokud nezměkne, tak 20 minut. Jak maso změkne, přidej propláchnuté fazule a nech ještě minutku probublat.
  4. Pak si nalaď Country rádio, guláš si nalož do ešusu, zakroj krajíc čerstvýho chleba a představuj si, že seš někde na jehličí.

  5. Tip: Drsní trampové přisypou při vaření řáckou dávku sušeného chilli dle úrovně drsnosti.

Sám doma a hladový

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kokosky

Barbora Karchová

Kokosky

Rýžová kaše s quinoou a kořením

Věra Strnadová

Rýžová kaše s quinoou a kořením

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Vícezrnná jablečná kaše

Jana a David Borozidisovi

Vícezrnná jablečná kaše