Trampský gulášek
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Trampský gulášek

Suroviny 4 porce

  • 500 g vepřového maso (krkovička či plec)
  • 500 g cibule
  • kmín drcený
  • rajský protlak
  • plechovku fazolí ve slaném nálevu
  • pepř a sůl
  • 1 l vývaru
  • 2 lžíce sádla
  • bobkový list
  • majoránku

Postup

  1. Nakrájej cibulku nadrobno a maso na kostky. Kupička cibule by měla být stejně velká jako kupička masa. Pomalu rozpal v kotlíku sádlíčko a dej cíbu restovat. Musíš být opravdu gently a opékat jenom na mírném plameni, ať se ti nepřipálí, a dej jí dost času, což je pro dobrej gulášek naprosto zásadní.

  2. Jestli nespěcháš, tak se neboj si s ní hrát klidně víc jak půlhodinku. Nezapomínej míchat! Jakmile budeš s dílem spokojen, zvyš plamen a naprudko zarestuj lžíci či dvě protláčku. Jak se začne přichytávat na dno hrnce, vařečkou ho zamíchej zpátky do cibulky. Dotmava osmahlá cibule společně s lehounce připáleným protlakem dá gulášku tu správně tmavou barvu a šmak.

  3. Přihoď na kousky pokrájené maso, kmín, bobkáč a špetku majoránky, promíchej to a nech pár minut restovat. Masíčko by mělo krásně pustit šťávu. Poté přilej vývar a nech dusit, dokud nezměkne, tak 20 minut. Jak maso změkne, přidej propláchnuté fazule a nech ještě minutku probublat.
  4. Pak si nalaď Country rádio, guláš si nalož do ešusu, zakroj krajíc čerstvýho chleba a představuj si, že seš někde na jehličí.

  5. Tip: Drsní trampové přisypou při vaření řáckou dávku sušeného chilli dle úrovně drsnosti.

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Limetkový dort

La Buchta

Limetkový dort

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Čumbrkové opojení

Jana Vlková

Čumbrkové opojení

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Kateřina Bednářová

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou