Zapečené těstoviny s tuňákem
Fitrecepty

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Suroviny 5 porcí

  • 400 g celozrnných nebo bezlepkových penne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku bez cukru
  • 200 g předvařené kukuřice
  • 200 g rajčat v plechovce
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 350 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g mozzarelly
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej na středním plameni. Přidáme najemno nakrájené šalotky a restujeme 5 minut. Přidáme na plátky nakrájený česnek s protlakem a restujeme další minutu.

  3. Do pánve dáme kukuřici, nakrájená rajčata, rozmarýn s tymiánem, podlijeme 100 ml vody a přiklopíme. Necháme provařit 15–20 minut.

  4. Nakonec přimícháme tuňáka a uvařené těstoviny, nakrájenou mozzarellu a celou směs přemístíme do zapékací mísy.

  5. Směs dochutíme solí a pepřem. Pečeme při 190–200°C 15–20 minut.

  6. Tip: Vyzkoušejte ostřejší verzi přidáním mleté chilli papričky.

Jíme zdravě s Fitrecepty - 120 zdravých a chutných receptů pro celou rodinu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Matěj Pospíšil

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Perník s červenou řepou

Kateřina Bednářová

Perník s červenou řepou

Vanilkové rohlíčky

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vanilkové rohlíčky

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka

Vánočka

Lucie Kazdová

Vánočka

Dýňové vafle

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Dýňové vafle