Fitrecepty
Zapečené těstoviny s tuňákem
Suroviny 5 porcí
- 400 g celozrnných nebo bezlepkových penne
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku bez cukru
- 200 g předvařené kukuřice
- 200 g rajčat v plechovce
- 1 lžička rozmarýnu
- 1 lžička tymiánu
- 350 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g mozzarelly
- sůl
- pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
Na pánvi rozpálíme olivový olej na středním plameni. Přidáme najemno nakrájené šalotky a restujeme 5 minut. Přidáme na plátky nakrájený česnek s protlakem a restujeme další minutu.
Do pánve dáme kukuřici, nakrájená rajčata, rozmarýn s tymiánem, podlijeme 100 ml vody a přiklopíme. Necháme provařit 15–20 minut.
Nakonec přimícháme tuňáka a uvařené těstoviny, nakrájenou mozzarellu a celou směs přemístíme do zapékací mísy.
Směs dochutíme solí a pepřem. Pečeme při 190–200°C 15–20 minut.
Tip: Vyzkoušejte ostřejší verzi přidáním mleté chilli papričky.
Jíme zdravě s Fitrecepty - 120 zdravých a chutných receptů pro celou rodinu
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.