Zapečené těstoviny s tuňákem
Fitrecepty

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Suroviny 5 porcí

  • 400 g celozrnných nebo bezlepkových penne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku bez cukru
  • 200 g předvařené kukuřice
  • 200 g rajčat v plechovce
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžička tymiánu
  • 350 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g mozzarelly
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej na středním plameni. Přidáme najemno nakrájené šalotky a restujeme 5 minut. Přidáme na plátky nakrájený česnek s protlakem a restujeme další minutu.

  3. Do pánve dáme kukuřici, nakrájená rajčata, rozmarýn s tymiánem, podlijeme 100 ml vody a přiklopíme. Necháme provařit 15–20 minut.

  4. Nakonec přimícháme tuňáka a uvařené těstoviny, nakrájenou mozzarellu a celou směs přemístíme do zapékací mísy.

  5. Směs dochutíme solí a pepřem. Pečeme při 190–200°C 15–20 minut.

  6. Tip: Vyzkoušejte ostřejší verzi přidáním mleté chilli papričky.

Jíme zdravě s Fitrecepty - 120 zdravých a chutných receptů pro celou rodinu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Jahodový cheesecake

Jitka Adamová

Jahodový cheesecake

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Ovocný crumble

Michaela Šupáková

Ovocný crumble

Polívka pro malé upíry

Ondřej Holinka

Polívka pro malé upíry

Semlor

Linda Müllerová

Semlor