Špaldová kaše s fíkovou omáčkou
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Suroviny 2 porce

  • 30 g špaldové krupice
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 50 g sušených fíků
  • 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce ghí nebo kokosového tuku (plus na polití dle chuti)
  • špetka soli

Postup

  1. Den předem namočte fíky do pomerančové šťávy. Ráno smíchejte rostlinné mléko se 100 ml vody a špetkou soli a přiveďte k varu. Ztlumte a metličkou zašlehejte špaldovou krupici. Šlehejte, dokud tekutina nezhoustne na kaši. Odstavte, přidejte tuk a nechte lehce zchladnout. Mezitím rozmixujte fíky se šťávou. Kaši servírujte společně s připravenou fíkovou omáčkou a posypanou vlašskými ořechy. Podle chuti ji můžete navíc přelít ještě jednou lžící rozpuštěného tuku.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ravioly

Linda Müllerová

Ravioly

Perníkový závin s povidly a ořechy

Marika a Jirka Kučovi

Perníkový závin s povidly a ořechy

Lilky s ricottou

Martina Alinče Dvořáková

Lilky s ricottou

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Jana a David Borozidisovi

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Květáková polévka s lískovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Květáková polévka s lískovými ořechy