Špaldová kaše s fíkovou omáčkou
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Špaldová kaše s fíkovou omáčkou

Suroviny 2 porce

  • 30 g špaldové krupice
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 50 g sušených fíků
  • 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce ghí nebo kokosového tuku (plus na polití dle chuti)
  • špetka soli

Postup

  1. Den předem namočte fíky do pomerančové šťávy. Ráno smíchejte rostlinné mléko se 100 ml vody a špetkou soli a přiveďte k varu. Ztlumte a metličkou zašlehejte špaldovou krupici. Šlehejte, dokud tekutina nezhoustne na kaši. Odstavte, přidejte tuk a nechte lehce zchladnout. Mezitím rozmixujte fíky se šťávou. Kaši servírujte společně s připravenou fíkovou omáčkou a posypanou vlašskými ořechy. Podle chuti ji můžete navíc přelít ještě jednou lžící rozpuštěného tuku.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Karbanátky s červenou čočkou

Barbora Charvátová

Karbanátky s červenou čočkou

Fenyklová krémová polévka

Barbora Charvátová

Fenyklová krémová polévka

Vánočka od cukrářky

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vánočka od cukrářky

Domácí bulky na hamburger

Petra Novotná

Domácí bulky na hamburger

Špenátové lívance se sýrem a pažitkou

Monika Menky

Špenátové lívance se sýrem a pažitkou