Líné kuře na víně
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně

Suroviny 2 porce

  • 2 kuřecí zadní čtvrtky
  • 1 x vínečko červené (2 dcl)
  • 6 ks žampionů
  • 0.3 l vývaru
  • 1 větší cibuli
  • 2 stroužky česnek
  • 500 g brambor
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 0.3 l smetany
  • máslo
  • pepř a sůl
  • hrstečku nasekaného čerstvého tymiánu

Postup

  1. Otevři lahvinku a nalej si krásnou číšu pěkně po francouzsku.

  2. Kuřecí nasol a napepři, žampiony nakrájej na čtvrtky nebo i menší kousky. Pěkně s nohama, nevyhazuj, neplýtvej. Cibuličku nadrobno, česnek na plátky, oloupané brambory na kostky. Ve velkém hrnci rozpal olej na mírném plameni a hezky dlouze polehounku na něm restuj cibulku, až ztmavne.

  3. Pak tomu trochu přitop, přidej maso s česnekem a nech ze všech stran zasmahnout. Zalej sklenkou vína, přidej žampiony, posekaný tymián a nech vařit. Mezitím si dej do osolené vody vařit brambůrky na kaši.

  4. Jakmile se vínečko odpaří a zbude ho jenom po dně, přilej vývar, přiklop pokličkou na půl žerdi a nech dusit, dokavaď se masíčko neudělá. Tak půlhodinku. Podle potřeby klidně přilej trochu vínečka.

  5. Na konci vaření přihoď hrstičku nasekané petržele. V kastrůlku ohřej smetanu, brambory slej a smetanou zalej. Přidej oříšek másla, nasekanou petrželku a šťouchadlem krásně rozšťouchej.

  6. A máš večeři jak císař pán.

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Dýňovo-jablečná polévka

Fitrecepty

Dýňovo-jablečná polévka

Cibulovo-rajčatová polévka s křenem

Petr Klíma

Cibulovo-rajčatová polévka s křenem

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Dýňové vafle

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Dýňové vafle