Monika Menky

Monika Menky

Jsem Monika, holka z malebného maloměsta, která strašně ráda vaří, ale hlavně jí. Už od raného věku jsem věděla, že jídlo a vaření budou mojí celoživotní vášní. Dětství v rodinném domě u lesa mi dalo opravdu hodně a jsem vděčná, že jsem ho mohla prožít šťastně a hlavně v přírodě. Už jako mála holka, která vyrůstala s kluky z ulice, jsem poznávala nevšední zážitky a především chutě. „Med“ z květů jetele, jitrocel a šťovík jsme žvýkali každý den. Jablka ze země, domácí vajíčka a voda z potůčku. To vše mi dalo dar vnímat potraviny jinak. Dodnes se držím toho, že vařím zcela z přírodních surovin, protože nabízí nekonečné možnosti chutí. Žádné koření v sáčku, žádná dochucovadla nebo barviva…. Jen sůl/pepř, bylinky na dochucení, maliny/jahody a řepa na barvu a med na doslazení. Mamka mě zapojovala do vaření už od té doby, co jsem stála na nohou, a proto jsem už i v dětství zvládla uvařit cokoliv. Základy jako jsou omáčky, kvásek nebo kynuté těsto, byly podstatou toho, jak překlopit tradici a český původ jídel v to, čemu se věnuji (díky své nemoci) dnes. Vařím a peču s láskou, a hlavně bezlepkově. A překonávám nudnost, pod kterou si mnozí bezlepkovou dietu představují.

Zobrazit blog

Mé kuchařky