Kachní játrovka
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Suroviny 1 várka

  • 500 g kachních jatýrek (ne mražených)
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 hrst sušených brusinek
  • snítku čerstvého tymiánu
  • 125 g másla
  • 50 ml 33% smetánky
  • 1 fialovou cibulu
  • česnek

Postup

  1. Játra očisti a trochu pokrájej. Na pánvi si na másle zpěň cibulku nakrájenou nadrobno.
    Přidej játra s česnekem, osmahni tak minutku ze všech stran naprudko a podlej vínem.

    Přisyp nasekaný tymiánek, řádně opepři a osol a nech vínečko odpařit, játra se v něm krásnědodělají. Hotová jatýrka přesuň do misky, přilej trochu smetany a lehce promixuj, nemusíšúplně dotekuta.Játra očisti a trochu pokrájej. Na pánvi si na másle

    zpěň cibulku nakrájenou nadrobno.

    Přidej játra s česnekem, osmahni tak minutku

    ze všech stran naprudko a podlej vínem.

    Přisyp nasekaný tymiánek, řádně opepři a osol

    a nech vínečko odpařit, játra se v něm krásně

    dodělají. Hotová jatýrka přesuň do misky, přilej

    trochu smetany a lehce promixuj, nemusíš

    úplně dotekuta.

  2. Vmíchej do paštěnky brusinky a pěkně ju naaranžuj do nějaké mělké misky nebo pekáčku. Na závěr si v rendlíčku rozpusť máslo, výsledný produkt jím přelej, přisyp navrch pár zbylých brusinek a lístečkůtymiánu a dej do lednice tak na hodinku zatuhnout. Podávej s co nejčerstvějším chlebem, rohlíčkem či bagetou, dobré pečivo bude polovina úspěchu.

  3. Tip pro paštikáře profesionály: Skutečný paštikář profesionál se nebojí experimentovat a být kreativní. Brusinky můžeš klidně zaměnit za nakládaný zelený pepř či třeba mandličky. Tymián za vcelku jakoukoli čerstvou bylinku, např. rozmarýn či saturejku. Nebál bych se jít ani do husích jater, pokud je seženeš. Místo vínečka určitě nic nezkazíš třeba trochou dobrého koňáčku či rumu...

Sám doma a hladový

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Čočkový kuskus s tuňákem

Petra Pospěchová

Čočkový kuskus s tuňákem

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Sklenice chlorofylu

Barbora Karchová

Sklenice chlorofylu

Zabaione zapečené s ovocem

Martin Škoda

Zabaione zapečené s ovocem

Ořechová bábovka

Marika a Jirka Kučovi

Ořechová bábovka

Vanilkové rohlíčky

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vanilkové rohlíčky