Kachní játrovka
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Suroviny 1 várka

  • 500 g kachních jatýrek (ne mražených)
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 hrst sušených brusinek
  • snítku čerstvého tymiánu
  • 125 g másla
  • 50 ml 33% smetánky
  • 1 fialovou cibulu
  • česnek

Postup

  1. Játra očisti a trochu pokrájej. Na pánvi si na másle zpěň cibulku nakrájenou nadrobno.
    Přidej játra s česnekem, osmahni tak minutku ze všech stran naprudko a podlej vínem.

    Přisyp nasekaný tymiánek, řádně opepři a osol a nech vínečko odpařit, játra se v něm krásnědodělají. Hotová jatýrka přesuň do misky, přilej trochu smetany a lehce promixuj, nemusíšúplně dotekuta.Játra očisti a trochu pokrájej. Na pánvi si na másle

    zpěň cibulku nakrájenou nadrobno.

    Přidej játra s česnekem, osmahni tak minutku

    ze všech stran naprudko a podlej vínem.

    Přisyp nasekaný tymiánek, řádně opepři a osol

    a nech vínečko odpařit, játra se v něm krásně

    dodělají. Hotová jatýrka přesuň do misky, přilej

    trochu smetany a lehce promixuj, nemusíš

    úplně dotekuta.

  2. Vmíchej do paštěnky brusinky a pěkně ju naaranžuj do nějaké mělké misky nebo pekáčku. Na závěr si v rendlíčku rozpusť máslo, výsledný produkt jím přelej, přisyp navrch pár zbylých brusinek a lístečkůtymiánu a dej do lednice tak na hodinku zatuhnout. Podávej s co nejčerstvějším chlebem, rohlíčkem či bagetou, dobré pečivo bude polovina úspěchu.

  3. Tip pro paštikáře profesionály: Skutečný paštikář profesionál se nebojí experimentovat a být kreativní. Brusinky můžeš klidně zaměnit za nakládaný zelený pepř či třeba mandličky. Tymián za vcelku jakoukoli čerstvou bylinku, např. rozmarýn či saturejku. Nebál bych se jít ani do husích jater, pokud je seženeš. Místo vínečka určitě nic nezkazíš třeba trochou dobrého koňáčku či rumu...

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Donuty

Linda Müllerová

Donuty

Perník s červenou řepou

Kateřina Bednářová

Perník s červenou řepou

Špenátová krémová polévka

Barbora Charvátová

Špenátová krémová polévka

Superzelený salát s lososem

Apetit

Superzelený salát s lososem

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky