Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré
Matěj Pospíšil

Matěj Pospíšil

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Suroviny 1 porce

  • 1 m vinné klobásky
  • černé pivo
  • 250 g brambor
  • 100 g slaninky
  • 250 g celeru
  • 0.2 l mléka
  • 1 cibuli
  • sůl a pepř

Postup

  1. Vinnou klobásu si rozděl na dvě žížaly a spíchni z nich dva supr šneky. Jestli nemáš špejle, osmahni hadice jen tak nadivoko. Na pánvičce si rozpal kapku oleje a každého šneka lehce osmahni tak minutku z každé strany, aby chytnul barvu, ale nepřipálil se, a dej na chvilku stranou.

  2. Cibulku nakrájej na kolečka a na výpeku z klobás osmahni společně se slaninkou, dokud cíba nechytne nahnědlou barvu. Podlej pivem a bohatě opepři, nech tak půl piva odpařit, pak klobásy vrať, stáhni plamen a nech je v omáčce dojít.

  3. Brambory i celer oškrábej a nakrájej na kostičky. Dej vařit do osolené vody a rozvař úplně doměkka, radši víc než míň, celer potřebuje trochu víc času jak bramboři. Potom z hrnca slej vodu, přilej mléko, stáhni plamen a vrať na plotnu.

  4. Když začne milk pobublávat, sundej z plotny (dávej majzla, ne že to připálíš!) a rozšťouchej šťouchadlem na kaši. Na talíř dej nejdřív kašu, pak klobaňu a celý si to pěkně polej tou dobrotou z pánvičky. Jestli máš po ruce trochu petržílky nebo šnytliku, tak si to tim dekoratívně posypej.

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Raw pizza

Jitka Adamová

Raw pizza

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Julie Kučerovská

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Pohankové nudle s houbami a divokou brokolicí

Zdeněk Pohlreich

Pohankové nudle s houbami a divokou brokolicí

Náš Exot

Jana a David Borozidisovi

Náš Exot

Ovesná slaná kaše

Věra Strnadová

Ovesná slaná kaše