Adéla Hálková, Kateřina Podoláková
Italská rybí polévka
Suroviny 1 hrnec
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 500 g rajčat
- 1 litr zeleninového (nebo rybího) vývaru
- 2 dcl suchého bílého vína
- 1 filet z tresky
- 1 hrst krevet
- případně mušle či další druh ryby
- hrstka hladkolisté petržele
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup
Cibuli pokrájíš nadrobno, řapíkatý celer a mrkev na tenounká kolečka. Vše opečeš na olivovém oleji dozlatova. Pak zaliješ vínem, necháš ho lehce odpařit, přidáš na čtvrtiny nakrájená rajčata (můžeš použít i plechovková). Osolíš, opepříš, zaliješ vývarem a povaříš do změknutí zeleniny. Tresku nakrájíš na kostičky a spolu s krevetami přidáš až na posledních asi 5 minut vaření. Dochutíš solí a pepřem.
Bez buchet se nevdáš
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.