Italská rybí polévka
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Suroviny 1 hrnec

  • 3 řapíky řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 500 g rajčat
  • 1 litr zeleninového (nebo rybího) vývaru
  • 2 dcl suchého bílého vína
  • 1 filet z tresky
  • 1 hrst krevet
  • případně mušle či další druh ryby
  • hrstka hladkolisté petržele
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Cibuli pokrájíš nadrobno, řapíkatý celer a mrkev na tenounká kolečka. Vše opečeš na olivovém oleji dozlatova. Pak zaliješ vínem, necháš ho lehce odpařit, přidáš na čtvrtiny nakrájená rajčata (můžeš použít i plechovková). Osolíš, opepříš, zaliješ vývarem a povaříš do změknutí zeleniny. Tresku nakrájíš na kostičky a spolu s krevetami přidáš až na posledních asi 5 minut vaření. Dochutíš solí a pepřem.

Bez buchet se nevdáš

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Těstovinový salát

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Karolína Kamberská

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Trhané hovězí

Julie Kučerovská

Trhané hovězí

Ořechová bábovka

Marika a Jirka Kučovi

Ořechová bábovka

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Monika Menky

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem