Ovesné karbanátky
Petra Pospěchová

Petra Pospěchová

Ovesné karbanátky

Suroviny 2 porce

  • 4 hrsti jemných ovesných vloček
  • 1 hrst slunečnicového semínka
  • 1 hrst pohankové lámanky
  • 0.5 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžíce sušené smažené cibulky
  • 1 lžíce sušené mrkve
  • 4 lžíce oleje
  • sůl

Postup

  1. Všechny suroviny kromě oleje smícháme tak, aby vznikla rovnoměrná směs. Potom je zalijeme studenou vodou a vytvoříme těsto, ze kterého budeme moci pohodlně uplácat karbanátky. Nemělo by být moc tuhé, ať nejsou jako broky, ale taky ne úplně řídké. Olej rozpálíme a smažíme na něm karbanátky – budou stačit asi tři minuty po každé straně, když je uděláme o velikosti pingpongového míčku a zploštíme.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Pohankové placky se zelím

Jana a David Borozidisovi

Pohankové placky se zelím

Čokoládové dortíky

Martina Alinče Dvořáková

Čokoládové dortíky

Tapioka s růžovou vodou

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Vaflovajíčka s bazalkou

Fitrecepty

Vaflovajíčka s bazalkou