Ovesné karbanátky
Petra Pospěchová

Petra Pospěchová

Ovesné karbanátky

Suroviny 2 porce

  • 4 hrsti jemných ovesných vloček
  • 1 hrst slunečnicového semínka
  • 1 hrst pohankové lámanky
  • 0.5 lžičky sušeného droždí
  • 2 lžíce sušené smažené cibulky
  • 1 lžíce sušené mrkve
  • 4 lžíce oleje
  • sůl

Postup

  1. Všechny suroviny kromě oleje smícháme tak, aby vznikla rovnoměrná směs. Potom je zalijeme studenou vodou a vytvoříme těsto, ze kterého budeme moci pohodlně uplácat karbanátky. Nemělo by být moc tuhé, ať nejsou jako broky, ale taky ne úplně řídké. Olej rozpálíme a smažíme na něm karbanátky – budou stačit asi tři minuty po každé straně, když je uděláme o velikosti pingpongového míčku a zploštíme.

Outdoorová kuchařka: Od rodinných výletů po zimní horské expedice

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Martin Škoda

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Matěj Pospíšil

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Citronovo-mandlové koláčky

La Buchta

Citronovo-mandlové koláčky

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico