Petra Pospěchová
Ovesné karbanátky
Suroviny 2 porce
- 4 hrsti jemných ovesných vloček
- 1 hrst slunečnicového semínka
- 1 hrst pohankové lámanky
- 0.5 lžičky sušeného droždí
- 2 lžíce sušené smažené cibulky
- 1 lžíce sušené mrkve
- 4 lžíce oleje
- sůl
Postup
- Všechny suroviny kromě oleje smícháme tak, aby vznikla rovnoměrná směs. Potom je zalijeme studenou vodou a vytvoříme těsto, ze kterého budeme moci pohodlně uplácat karbanátky. Nemělo by být moc tuhé, ať nejsou jako broky, ale taky ne úplně řídké. Olej rozpálíme a smažíme na něm karbanátky – budou stačit asi tři minuty po každé straně, když je uděláme o velikosti pingpongového míčku a zploštíme.