Adéla Hálková, Kateřina Podoláková
Vanilkové rohlíčky
Suroviny 2 plechy
- 200 g hladké mouky
- 200 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 110 g mletých lískových oříšků
- 1 žloutek
- 100 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr Dr. Oetker
Postup
Troubu si rozpálíš na 180 °C. Ze všech ingrediencí zpracuješ hladké těsto a necháš ho trůnit přes noc v lednici. Potom z něj vyvaluješ malé rohlíčky, můžeš si vzít na pomoc strojek (s ním budou rohlíčky ještě křehčí) nebo formičku. Abys měla všechny rohlíčky stejně velké, nejprve si z těsta vyválíš šišku, kterou nakrájíš na stejně velké kousky. Rohlíčky pak pečeš asi 15 minut, dokud nezrůžoví. Ještě horké rohlíčky nakonec obal v cukru.
Bez buchet se nevdáš
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.