Vanilkové rohlíčky
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vanilkové rohlíčky

Suroviny 2 plechy

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 110 g mletých lískových oříšků
  • 1 žloutek
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr Dr. Oetker

Postup

  1. Troubu si rozpálíš na 180 °C. Ze všech ingrediencí zpracuješ hladké těsto a necháš ho trůnit přes noc v lednici. Potom z něj vyvaluješ malé rohlíčky, můžeš si vzít na pomoc strojek (s ním budou rohlíčky ještě křehčí) nebo formičku. Abys měla všechny rohlíčky stejně velké, nejprve si z těsta vyválíš šišku, kterou nakrájíš na stejně velké kousky. Rohlíčky pak pečeš asi 15 minut, dokud nezrůžoví. Ještě horké rohlíčky nakonec obal v cukru.

Bez buchet se nevdáš

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ovocný crumble

Michaela Šupáková

Ovocný crumble

Koláče se švestkama

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Koláče se švestkama

Karbanátky s červenou čočkou

Barbora Charvátová

Karbanátky s červenou čočkou

Těstovinový salát

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Martin Škoda

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille