Vanilkové rohlíčky
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vanilkové rohlíčky

Suroviny 2 plechy

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 110 g mletých lískových oříšků
  • 1 žloutek
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr Dr. Oetker

Postup

  1. Troubu si rozpálíš na 180 °C. Ze všech ingrediencí zpracuješ hladké těsto a necháš ho trůnit přes noc v lednici. Potom z něj vyvaluješ malé rohlíčky, můžeš si vzít na pomoc strojek (s ním budou rohlíčky ještě křehčí) nebo formičku. Abys měla všechny rohlíčky stejně velké, nejprve si z těsta vyválíš šišku, kterou nakrájíš na stejně velké kousky. Rohlíčky pak pečeš asi 15 minut, dokud nezrůžoví. Ještě horké rohlíčky nakonec obal v cukru.

Bez buchet se nevdáš

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ovesné karbanátky

Petra Pospěchová

Ovesné karbanátky

Koláče se švestkama

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Koláče se švestkama

Pařížské rohlíčky

Petr Klíma

Pařížské rohlíčky

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Limetkový dort

La Buchta

Limetkový dort

Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou

Jana a David Borozidisovi

Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou