Štóla politá čokoládou
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Štóla politá čokoládou

Suroviny 1 štóla

Na těsto

  • 380 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 140 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 celá vejce
  • 1 balíček rozinek
  • 1 balíček mandlí
  • 2 prášky do pečiva
  • 1 vanilkový cukr Dr. Oetker

Na polevu

  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 50 g másla (přidávej podle toho, jak moc chceš polevu hutnou)

Postup

  1. Troubu si rozpálíš na 180 °C. Ve velké míse spojíš všechny ingredience na těsto.  Plech vyložíš pečicím papírem a z těsta vytvoříš 2 válečky. Pečeš asi 40 minut. 

  2. V kastrolu dáš vařit vodu, neměla by vřít. Až bude horká, položíš na něj ideálně velkou misku (prostě tu, co nejlíp sedne) a do ní vložíš čokoládu, která se ti během chvíle pěkně rozpustí. Pak přidáš i máslo a promícháš. Jestli se ti zdá poleva pořád moc čokoládová, tedy tužší, přidej máslo. Hotové štóly poliješ čokoládou a necháš úplně vychladnout. 

Bez buchet se nevdáš

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku

Svatava Vašková

Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Plněné batáty

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Zapečená cuketa s rýží

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží

Houstičky

Lucie Kazdová

Houstičky

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa