Štóla politá čokoládou
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Štóla politá čokoládou

Suroviny 1 štóla

Na těsto

  • 380 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 140 g másla
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 celá vejce
  • 1 balíček rozinek
  • 1 balíček mandlí
  • 2 prášky do pečiva
  • 1 vanilkový cukr Dr. Oetker

Na polevu

  • 1 tabulka čokolády na vaření
  • 50 g másla (přidávej podle toho, jak moc chceš polevu hutnou)

Postup

  1. Troubu si rozpálíš na 180 °C. Ve velké míse spojíš všechny ingredience na těsto.  Plech vyložíš pečicím papírem a z těsta vytvoříš 2 válečky. Pečeš asi 40 minut. 

  2. V kastrolu dáš vařit vodu, neměla by vřít. Až bude horká, položíš na něj ideálně velkou misku (prostě tu, co nejlíp sedne) a do ní vložíš čokoládu, která se ti během chvíle pěkně rozpustí. Pak přidáš i máslo a promícháš. Jestli se ti zdá poleva pořád moc čokoládová, tedy tužší, přidej máslo. Hotové štóly poliješ čokoládou a necháš úplně vychladnout. 

Bez buchet se nevdáš

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vánočka

Lucie Kazdová

Vánočka

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát

Pohanková granola

Michaela Šupáková

Pohanková granola

Ječná kaše s mákem a citrónem

Jana a David Borozidisovi

Ječná kaše s mákem a citrónem

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky