Adéla Hálková, Kateřina Podoláková
Štóla politá čokoládou
Suroviny 1 štóla
Na těsto
- 380 g hladké mouky
- 150 g krupicového cukru
- 140 g másla
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 celá vejce
- 1 balíček rozinek
- 1 balíček mandlí
- 2 prášky do pečiva
- 1 vanilkový cukr Dr. Oetker
Na polevu
- 1 tabulka čokolády na vaření
- 50 g másla (přidávej podle toho, jak moc chceš polevu hutnou)
Postup
Troubu si rozpálíš na 180 °C. Ve velké míse spojíš všechny ingredience na těsto. Plech vyložíš pečicím papírem a z těsta vytvoříš 2 válečky. Pečeš asi 40 minut.
V kastrolu dáš vařit vodu, neměla by vřít. Až bude horká, položíš na něj ideálně velkou misku (prostě tu, co nejlíp sedne) a do ní vložíš čokoládu, která se ti během chvíle pěkně rozpustí. Pak přidáš i máslo a promícháš. Jestli se ti zdá poleva pořád moc čokoládová, tedy tužší, přidej máslo. Hotové štóly poliješ čokoládou a necháš úplně vychladnout.
Bez buchet se nevdáš
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.