Ovocný crumble
Michaela Šupáková

Michaela Šupáková

Ovocný crumble

Suroviny 4 porce

  • 400 g ovoce (maliny, rybíz, ostružiny, borůvky)
  • 100 g mandlí
  • 100 g pekanových ořechů
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • 3 lžíce javorového/datlového sirupu
  • 4 lžíce kokosového oleje (v tuhém stavu)
  • špetka soli

Postup

  1. Na dno zapékací mísy rozprostřeme ovoce, pokapeme ho javorovým nebo datlovým sirupem a vše společně promícháme. Mandle vložíme do mixéru
    a rozmixujeme na jemnou „mouku“. Pekanové ořechy nasekáme nahrubo. Mandle i pekanové ořechy vsypeme do mísy, přidáme strouhaný kokos, cukr, rozpuštěný kokosový olej, špetku soli a pomocí rukou vypracujeme drobenku. Drobenku rozprostřeme na ovoce a zapékací mísu vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut do zhnědnutí drobenky.

Cooking with Šůša

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vanilkové rohlíčky

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vanilkové rohlíčky

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Karolína Kamberská

Dýně v sezamovo-šalvějovém těstíčku se sýrovým dipem

Kari z červené čočky s dýní

Ivana Stenzlová

Kari z červené čočky s dýní

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Od pečínky k číně

Jitka Rákosníková

Od pečínky k číně

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka