Michaela Šupáková
Ovocný crumble
Suroviny 4 porce
- 400 g ovoce (maliny, rybíz, ostružiny, borůvky)
- 100 g mandlí
- 100 g pekanových ořechů
- 50 g strouhaného kokosu
- 3 lžíce kokosového cukru
- 3 lžíce javorového/datlového sirupu
- 4 lžíce kokosového oleje (v tuhém stavu)
- špetka soli
Postup
Na dno zapékací mísy rozprostřeme ovoce, pokapeme ho javorovým nebo datlovým sirupem a vše společně promícháme. Mandle vložíme do mixéru
a rozmixujeme na jemnou „mouku“. Pekanové ořechy nasekáme nahrubo. Mandle i pekanové ořechy vsypeme do mísy, přidáme strouhaný kokos, cukr, rozpuštěný kokosový olej, špetku soli a pomocí rukou vypracujeme drobenku. Drobenku rozprostřeme na ovoce a zapékací mísu vložíme do trouby. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut do zhnědnutí drobenky.
Cooking with Šůša
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.