Míša řezy
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Suroviny 1 plech

Na náplň

  • 500 g tvarohu
  • 250 g cukru
  • 250 g másla

Na polevu

  • 2 tyčinky Ledových kaštanů
  • 200 g másla
  • 6 žloutků
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • 1.5 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce holandského kakaa Dr. Oetker
  • 0.5 prášku do pečiva
  • 6 bílků
  • tuk a hrubá mouka na vymazání

Postup

  1. Troubu si rozehřeješ na 180 °C. Vyndáš všechny ingredience z lednice. Ve větší míse utřeš žloutky s cukrem. Ze zbylých bílků si vyšleháš šlehačem tuhý sníh – takový, který drží, i když je miska dnem vzhůru. Do žloutků přidáš mouku, olej, kakao i prdopeč a nakonec jemně přimícháš bílky. S těmi se spíš mazlíš, zapracováváš je opravdu jemně, aby bylo těsto nadýchané. 

  2. Plech si vymažeš máslem, vysypeš hrubou moukou a pečeš asi 15 minut. Zkontroluj těsto špejlí. 

  3. Zatímco se „buchta“ peče, připravíš si náplň rozšleháním všech ingrediencí v robotu, vyjde to asi na 10 minut. Vyndáš těsto z trouby. Tvaroh rozmažeš na vychlazený(!) korpus. Nakonec ve vodní lázni rozpustíš Kaštany s máslem a čokoládou poliješ tvarohovou vrstvu. Necháš ztuhnout v lednici alespoň hodinu

Bez buchet se nevdáš

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Slané müsli

Petra Pospěchová

Slané müsli

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami

Jana Vlková

Salát s modrým sýrem, ořechy a brusinkami