Míša řezy
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Suroviny 1 plech

Na náplň

  • 500 g tvarohu
  • 250 g cukru
  • 250 g másla

Na polevu

  • 2 tyčinky Ledových kaštanů
  • 200 g másla
  • 6 žloutků
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • 1.5 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce holandského kakaa Dr. Oetker
  • 0.5 prášku do pečiva
  • 6 bílků
  • tuk a hrubá mouka na vymazání

Postup

  1. Troubu si rozehřeješ na 180 °C. Vyndáš všechny ingredience z lednice. Ve větší míse utřeš žloutky s cukrem. Ze zbylých bílků si vyšleháš šlehačem tuhý sníh – takový, který drží, i když je miska dnem vzhůru. Do žloutků přidáš mouku, olej, kakao i prdopeč a nakonec jemně přimícháš bílky. S těmi se spíš mazlíš, zapracováváš je opravdu jemně, aby bylo těsto nadýchané. 

  2. Plech si vymažeš máslem, vysypeš hrubou moukou a pečeš asi 15 minut. Zkontroluj těsto špejlí. 

  3. Zatímco se „buchta“ peče, připravíš si náplň rozšleháním všech ingrediencí v robotu, vyjde to asi na 10 minut. Vyndáš těsto z trouby. Tvaroh rozmažeš na vychlazený(!) korpus. Nakonec ve vodní lázni rozpustíš Kaštany s máslem a čokoládou poliješ tvarohovou vrstvu. Necháš ztuhnout v lednici alespoň hodinu

Bez buchet se nevdáš

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky

Raw pizza

Jitka Adamová

Raw pizza

Čokoládový chilli chlebíček

La Buchta

Čokoládový chilli chlebíček

Bábovka

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka

Domácí mandlové mléko

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí mandlové mléko