Adéla Hálková, Kateřina Podoláková
Míša řezy
Suroviny 1 plech
Na náplň
- 500 g tvarohu
- 250 g cukru
- 250 g másla
Na polevu
- 2 tyčinky Ledových kaštanů
- 200 g másla
- 6 žloutků
- 100 g krupicového cukru
- 50 g polohrubé mouky
- 1.5 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce holandského kakaa Dr. Oetker
- 0.5 prášku do pečiva
- 6 bílků
- tuk a hrubá mouka na vymazání
Postup
Troubu si rozehřeješ na 180 °C. Vyndáš všechny ingredience z lednice. Ve větší míse utřeš žloutky s cukrem. Ze zbylých bílků si vyšleháš šlehačem tuhý sníh – takový, který drží, i když je miska dnem vzhůru. Do žloutků přidáš mouku, olej, kakao i prdopeč a nakonec jemně přimícháš bílky. S těmi se spíš mazlíš, zapracováváš je opravdu jemně, aby bylo těsto nadýchané.
Plech si vymažeš máslem, vysypeš hrubou moukou a pečeš asi 15 minut. Zkontroluj těsto špejlí.
Zatímco se „buchta“ peče, připravíš si náplň rozšleháním všech ingrediencí v robotu, vyjde to asi na 10 minut. Vyndáš těsto z trouby. Tvaroh rozmažeš na vychlazený(!) korpus. Nakonec ve vodní lázni rozpustíš Kaštany s máslem a čokoládou poliješ tvarohovou vrstvu. Necháš ztuhnout v lednici alespoň hodinu
Bez buchet se nevdáš
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.