Škvarkové placky
Lucie Kazdová

Lucie Kazdová

Škvarkové placky

Suroviny 10 placek

  • 20 g čerstvého droždí
  • 250 ml mléka, vlažného
  • 1 lžička cukru krystal nebo krupice
  • 50 g sádla
  • 50 ml oleje
  • 500 g bezlepkové mouky Schär Mix B Bread Mix
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst škvarků
  • kmín, na posypání
  • 1 vejce, na potření

Postup

  1. Pokud budete placky dělat v pekárně, nejprve do ní nalijte tekuté ingredience, mimo vejce na potření, pak i všechny suché. Zvolte program těsto, pekárna je za vás vypracuje i nechá nakynout. Těsto samozřejmě můžete zpracovat i ručně. V tom případě si nejprve připravte kvásek. Smíchejte čerstvé droždí, 100 ml vlažného mléka a lžičku cukru a nechte kvásek pod utěrkou vzejít. Pokud si nevíte rady, najděte si recept na kvásek na začátku kapitoly o kynutém těstě. Poté zpracujte všechny uvedené ingredience (mimo vejce a kmínu) ve vláčné těsto a nechte vykynout.

  2. Nakynuté těsto přendejte na vál vysypaný moukou a rozdělte na 10 dílů. Vyválejte placky a ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nožem nakrojte na povrchu mřížku, potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte kmínem. Nechte znovu alespoň půl hodiny kynout.

  3. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut.

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Tatarák z lososa

Matěj Pospíšil

Tatarák z lososa

Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou

Petra Novotná

Řízečky v pohankové krupici s okurkovo-mangovou omáčkou

Lesní pěna s brownies

Jana Vlková

Lesní pěna s brownies

Jemná dančí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami

Karolína Kamberská

Jemná dančí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami