Čokoládová pěna
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Čokoládová pěna

Suroviny 6 porcí

  • 200 g hořké čokolády
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru (podle chuti a kvality čokolády)
  • kakao ozdobu
  • lesní ovoce na ozdobu

Postup

  1. Bílky odděl od žloutků a začni je šlehat spolu se špetkou soli. Postupně přidávej cukr a vyšlehej bílky v pevný sníh. Čokoládu rozpusť ve vodní lázni (v míse nad hrncem s horkou vodou) a nech zchladnout. Smetanu vyšlehej dotuha. Žloutky přidej k vychladlé čokoládě a promíchej. Do směsi postupně opatrně a pomalu zašlehávej sníh, pak i šlehačku. Dávej pozor, ať pěna nespadne a moc ji nepřešleháš.

  2. Pěnu dej do skleniček, v ledničce nech vychladit a nakonec ji ozdob popraškem z kakaa a lesním ovocem.

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ovocný crumble

Michaela Šupáková

Ovocný crumble

Polívka táty králíka

Ondřej Holinka

Polívka táty králíka

Čumbrkové opojení

Jana Vlková

Čumbrkové opojení

Domácí jogurtový sýr

Janina Černá

Domácí jogurtový sýr

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Jitka Rákosníková

Žebrácký chléb s mandlemi a čokoládou

Sklenice chlorofylu

Barbora Karchová

Sklenice chlorofylu