Adéla Hálková, Kateřina Podoláková
Čokoládová pěna
Suroviny 6 porcí
- kakao ozdobu
- lesní ovoce na ozdobu
- 200 g hořké čokolády
- 3 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce cukru (podle chuti a kvality čokolády)
Postup
- Bílky odděl od žloutků a začni je šlehat spolu se špetkou soli. Postupně přidávej cukr a vyšlehej bílky v pevný sníh. Čokoládu rozpusť ve vodní lázni (v míse nad hrncem s horkou vodou) a nech zchladnout. Smetanu vyšlehej dotuha. Žloutky přidej k vychladlé čokoládě a promíchej. Do směsi postupně opatrně a pomalu zašlehávej sníh, pak i šlehačku. Dávej pozor, ať pěna nespadne a moc ji nepřešleháš.
- Pěnu dej do skleniček, v ledničce nech vychladit a nakonec ji ozdob popraškem z kakaa a lesním ovocem.
Bez buchet se nevdáš
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.