Čokoládová pěna
Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Čokoládová pěna

Suroviny 6 porcí

  • kakao ozdobu
  • lesní ovoce na ozdobu
  • 200 g hořké čokolády
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru (podle chuti a kvality čokolády)

Postup

  1. Bílky odděl od žloutků a začni je šlehat spolu se špetkou soli. Postupně přidávej cukr a vyšlehej bílky v pevný sníh. Čokoládu rozpusť ve vodní lázni (v míse nad hrncem s horkou vodou) a nech zchladnout. Smetanu vyšlehej dotuha. Žloutky přidej k vychladlé čokoládě a promíchej. Do směsi postupně opatrně a pomalu zašlehávej sníh, pak i šlehačku. Dávej pozor, ať pěna nespadne a moc ji nepřešleháš.
  2. Pěnu dej do skleniček, v ledničce nech vychladit a nakonec ji ozdob popraškem z kakaa a lesním ovocem.

Bez buchet se nevdáš

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Pohankové placky se zelím

Jana a David Borozidisovi

Pohankové placky se zelím

Cookies sušenky s čokoládou

Monika Menky

Cookies sušenky s čokoládou

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu