Banánové lívanečky
Suroviny 10 lívanečků
- 1 x zralý banán + další k podávání
- 2 x vejce
- 1 lžička skořice
- 1 lžička vanilkové pasty nebo semínka vyškrábnutá z 1/2 vanilkového lusku
- ghí (přepuštěné máslo) na opékání
- jogurt a med k podávání
Postup
- Banán oloupejte a dejte do misky, vidličkou jej rozmačkejte, přidejte vejce, skořici, vanilku a promíchejte.
- Rozpalte pánev, potřete ji přepuštěným máslem a lžící tvarujte na pánev lívance. Po minutě obraťte a opečte z druhé strany.
- Hotové lívance servírujte se lžící bílého jogurtu, kolečky banánu (či jiným čerstvým ovocem) a zakápnuté medem.
Lehká kuchyně - Vyladěné recepty pro zdraví a energii (Edice Apetit)
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.