Bábovka
Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka

Suroviny 1 rodinná porce

  • 2 hrnky hladké špaldové mouky
  • 0.5 hrnku strouhaného kokosu
  • 1 hrnek kefíru
  • 3 vejce
  • 3 lžíce másla
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžičky kakaa
  • 1 špetku soli
  • 0.5 prášku do pečiva
  • 1 lžičku jedlé sody
  • máslo na vymazání formy
  • strouhaný kokos na vysypání formy

Postup

  1. Žloutky oddělíme od bílků, vyšleháme je společně s medem a špetkou soli. Přidáme rozpuštěné máslo, kefír a znovu vyšleháme. Poté do směsi přimícháme strouhaný kokos a špaldovou mouku.
  2. Z bílků vyšleháme sníh. Pomalu ho vmícháme do těsta společně s jedlou sodou a práškem do pečiva.
  3. Formu na bábovku vymažeme máslem, posypeme strouhaným kokosem a ¾ těsta nalijeme do formy. Do zbytku přimícháme kakao a dáme nahoru na světlé těsto.
  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C 35–40 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli se těsto nelepí.
  5. Tip: Do těsta na bábovku můžeme přidat špetku mleté vanilky. Zvýrazní její chuť a hezky ji provoní.

Máme to rádi zdravě

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami

Ivana Stenzlová

Kedlubnová polévka s ovesnými vločkami

Dýňovo-jablečná polévka

Fitrecepty

Dýňovo-jablečná polévka

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát