Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková
Ďábelská cuketa
Suroviny 2
- 2 cukety
- 100 g balkánského sýru
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- mletou sladkou červenou papriku
- chilli
- sůl
- pepř
Postup
- Cuketu nakrájíme na kostičky o šířce asi 0,5 cm.
- Do misky přidáme olivový olej, prolisované stroužky česneku, červenou papriku, sůl, pepř a chilli podle toho, jak moc máme rádi pálivé.
- Směs rozmícháme, přidáme kostičky cukety a společně vše promícháme.
- Vše rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 15 minut.
- Hotovou cuketu na talíři posypeme rozdrobeným balkánským sýrem.
- Tip: Místo cukety můžeme použít dýni nebo lilek a na dozdobení čerstvé bylinky.
Máme to rádi zdravě
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.