Ďábelská cuketa
Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa

Suroviny 2

  • 2 cukety
  • 100 g balkánského sýru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletou sladkou červenou papriku
  • chilli
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cuketu nakrájíme na kostičky o šířce asi 0,5 cm.
  2. Do misky přidáme olivový olej, prolisované stroužky česneku, červenou papriku, sůl, pepř a chilli podle toho, jak moc máme rádi pálivé.
  3. Směs rozmícháme, přidáme kostičky cukety a společně vše promícháme.
  4. Vše rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 15 minut.
  5. Hotovou cuketu na talíři posypeme rozdrobeným balkánským sýrem.
  6. Tip: Místo cukety můžeme použít dýni nebo lilek a na dozdobení čerstvé bylinky.

Máme to rádi zdravě

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Salát z pomerančů, řepy a oříšků

Karolína Kamberská

Salát z pomerančů, řepy a oříšků

Květákové placičky s černým sezamem

Michaela Šupáková

Květákové placičky s černým sezamem

Perníkový závin s povidly a ořechy

Marika a Jirka Kučovi

Perníkový závin s povidly a ořechy

Salát se šunkou jamón ibérico

Martin Škoda

Salát se šunkou jamón ibérico

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky

Bábovka

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka