Kešu duhový dort
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Kešu duhový dort

Suroviny 4 dortíky (12 cm)

Příchutě krému: Čokoládová část

  • 1.5 lžíce kokosového mléka
  • 1.5 lžíce rozehřáté čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje

Příchutě krému: Malinová část

  • 100 g malin

Příchutě krému: Borůvková část

  • 100 g borůvek

Kešu krém

  • 300 g kešu (namočených přes noc nebo alespoň na 6 hodin) ze str. 96
  • 0.25 hrnku kokosového mléka
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 3 lžíce kokosového oleje

Spodní vrstva

  • 130 g kešu
  • 100 g bio strouhaného kokosu
  • vanilkového extraktu
  • 0.5 lžičky skořice
  • 100 ml kokosového mléka

Příchutě krému: Špenátová část

  • 2 hrsti špenátu
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • vanilkový extrakt

Postup

  1. Spodní vrstva: Kešu společně s kokosem, vanilkou, skořicí a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nevytvoří hladká hmota.
  2. Hmotu rozdělíme na 3 části, rovnoměrně rozprostřeme a prsty nebo lžící přitlačíme na dno formiček.
  3. Formičky překryjeme a vložíme alespoň na 1 ½ hodiny do lednice.
  4. Kešu krémy: Kešu přecedíme, propláchneme a s dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru. Směs mixujeme, dokud se nevytvoří jemná hmota. Vzniklou hmotu rozdělíme na 4 části a přendáme do misek.
  5. Poté vložíme jednu část kešu do mixéru, přidáme borůvky a rozmixujeme. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme do formiček se zatuhlou spodní vrstvou a vložíme do mrazáku zatuhnout.
  6. Postup opakujeme i s dalšími příchutěmi krému tak, aby vždy předchozí vrstva byla dostatečně ztuhlá. Jednotlivé vrstvy kombinujeme dle chuti.
  7. Hotové dortíky vložíme alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Poté je ozdobíme lesními plody nebo nasekanými pistáciemi a podáváme.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Petr Klíma

Salát z červeného zelí s rozinkami a sezamem

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Věra Strnadová

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ořechy

Semlor

Linda Müllerová

Semlor

Těstovinový salát

Julie Kučerovská

Těstovinový salát