Kuře na olivách a citronu
Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Kuře na olivách a citronu

Suroviny 4

  • 4 kuřecí stehna
  • 5 rajčat
  • 1 hrst zelených oliv
  • 1 citron
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku mleté papriky
  • oregano
  • tymián
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Rajčata nakrojíme do kříže, vložíme do mísy a zalijeme dostatečným množstvím vařící vody. Necháme ponořené pár minut a poté z nich sloupneme slupku a nakrájíme je na čtvrtky.

  2. V misce smícháme dvě lžíce olivového oleje s mletou červenou paprikou, solí a pepřem. Marinádou potřeme kuřecí stehna.

  3. Pekáč vymažeme lžící olivového oleje, vložíme kuřecí stehna a kolem nich rozložíme rajčata, olivy a citron rozkrájený na měsíčky.

  4. Vše posypeme tymiánem a oreganem a podlijeme trochou vody.

  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 45–55 minut.

  6. Tip: Ke kuřeti se jako příloha skvěle hodí bramborová kaše, brambory pečené v troubě nebo celozrnný chléb.

Máme to rádi zdravě

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Štóla politá čokoládou

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Štóla politá čokoládou

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

Martina Alinče Dvořáková

Zmrzlina s růží, kardamonem a pistáciemi

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Karolína Kamberská

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Matěj Pospíšil

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Těstovinový salát

Julie Kučerovská

Těstovinový salát

Linguine s tuňákem

Matěj Pospíšil

Linguine s tuňákem