La Buchta
Malinový krémový dort
Suroviny 1 dort
Na těsto
- 6 vajec
- 300 g (jemného) krupicového cukru
- 400 g másla
- 400 ml (polotučného) mléka
- 600 g hladké mouky
- 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
- 2 špetky soli
- 25 g kvalitního kakaa
- 100 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)
- 1 x malinová zavařenina na potření
Na krém
- 750 g mascarpone
- 300 g bílé čokolády, rozpuštěné
- 1 x hrst rozmačkaných malin
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao a čokoládu a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.
- Těsto rozdělte do 3 odepínacích forem o průměru 18 cm vyložených papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte asi 30 až 35 minut. Vychladlé korpusy podélně rozkrojte, díly spojujte malinovou zavařeninou a dort ozdobte krémem, utřeným z uvedených surovin a malinami.