Malinový krémový dort
La Buchta

La Buchta

Malinový krémový dort

Suroviny 1 dort

Na těsto

  • 6 vajec
  • 300 g (jemného) krupicového cukru
  • 400 g másla
  • 400 ml (polotučného) mléka
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 2 špetky soli
  • 25 g kvalitního kakaa
  • 100 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)
  • 1 x malinová zavařenina na potření

Na krém

  • 750 g mascarpone
  • 300 g bílé čokolády, rozpuštěné
  • 1 x hrst rozmačkaných malin

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao a čokoládu a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.
  2. Těsto rozdělte do 3 odepínacích forem o průměru 18 cm vyložených papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte asi 30 až 35 minut. Vychladlé korpusy podélně rozkrojte, díly spojujte malinovou zavařeninou a dort ozdobte krémem, utřeným z uvedených surovin a malinami.

La Buchta: Cesta z jednoho těsta

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Karolína Kamberská

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Perníkový závin s povidly a ořechy

Marika a Jirka Kučovi

Perníkový závin s povidly a ořechy

Špenátová omeleta se žampiony

Fitrecepty

Špenátová omeleta se žampiony