Malinový krémový dort
La Buchta

La Buchta

Malinový krémový dort

Suroviny 1 dort

Na těsto

  • 6 vajec
  • 300 g (jemného) krupicového cukru
  • 400 g másla
  • 400 ml (polotučného) mléka
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 2 špetky soli
  • 25 g kvalitního kakaa
  • 100 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)
  • 1 x malinová zavařenina na potření

Na krém

  • 750 g mascarpone
  • 300 g bílé čokolády, rozpuštěné
  • 1 x hrst rozmačkaných malin

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao a čokoládu a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.
  2. Těsto rozdělte do 3 odepínacích forem o průměru 18 cm vyložených papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte asi 30 až 35 minut. Vychladlé korpusy podélně rozkrojte, díly spojujte malinovou zavařeninou a dort ozdobte krémem, utřeným z uvedených surovin a malinami.

La Buchta: Cesta z jednoho těsta

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Bábovka

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Bábovka

Koláče se švestkama

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Koláče se švestkama

Pařížské rohlíčky

Petr Klíma

Pařížské rohlíčky

Jemná mrkvová polévka

Petra Novotná

Jemná mrkvová polévka

Losos v koprové omáčce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Losos v koprové omáčce

Líné kuře na víně

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně