Smažený sýr s tatarskou omáčkou

Smažený sýr s tatarskou omáčkou

Suroviny 4 porce

Na tatarskou omáčku

  • 200 g majonézy
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 2 x nakládané okurky, nakrájené nadrobno
  • 2 x jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky kaparů, nasekaných
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl a mletý pepř

K podávání

  • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených
  • 50 g másla
  • nasekaná petrželka nebo pažitka
  • 2 x vejce
  • 2 lžíce mléka
  • hladká mouka podle potřeby
  • domácí strouhanka z bílého pečiva podle potřeby
  • 4 plátky sýra (viz Něco navíc), silné necelý 1 cm, rozpůlené
  • olej na smažení

Postup

  1. Promíchejte přísady na tatarskou omáčku a dejte rozležet do chladničky. Do osolené vody dejte vařit brambory.
  2. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal.
  3. Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit obalený sýr v centimetrové vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami, omaštěnými máslem a posypanými petrželkou či pažitkou, a s tatarskou omáčkou.
  4. Něco navíc: Se sýry experimentujte – zkuste mladou goudu, ementál či pravý edam. Lahodná je i mozzarella, ta ostatně tuhle českou ,specialitu‘ inspirovala. Božský je proříznutý hermelín naplněný drceným stroužkem česneku. Odvážní experimentátoři mohou zkusit i olomoucké tvarůžky.

The Best of Apetit IV. - Česko & Slovensko

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Cibuláče

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Letní ovesná kaše

Petra Pospěchová

Letní ovesná kaše

Melounová zmrzlina

Petra Novotná

Melounová zmrzlina

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Banánový koláč

Fitrecepty

Banánový koláč