Smažený sýr s tatarskou omáčkou

Smažený sýr s tatarskou omáčkou

Suroviny 4 porce

Na tatarskou omáčku

  • 200 g majonézy
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 2 x nakládané okurky, nakrájené nadrobno
  • 2 x jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 2 lžičky kaparů, nasekaných
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl a mletý pepř

K podávání

  • 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených
  • 50 g másla
  • nasekaná petrželka nebo pažitka
  • 2 x vejce
  • 2 lžíce mléka
  • hladká mouka podle potřeby
  • domácí strouhanka z bílého pečiva podle potřeby
  • 4 plátky sýra (viz Něco navíc), silné necelý 1 cm, rozpůlené
  • olej na smažení

Postup

  1. Promíchejte přísady na tatarskou omáčku a dejte rozležet do chladničky. Do osolené vody dejte vařit brambory.
  2. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal.
  3. Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit obalený sýr v centimetrové vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami, omaštěnými máslem a posypanými petrželkou či pažitkou, a s tatarskou omáčkou.
  4. Něco navíc: Se sýry experimentujte – zkuste mladou goudu, ementál či pravý edam. Lahodná je i mozzarella, ta ostatně tuhle českou ,specialitu‘ inspirovala. Božský je proříznutý hermelín naplněný drceným stroužkem česneku. Odvážní experimentátoři mohou zkusit i olomoucké tvarůžky.

The Best of Apetit IV. - Česko & Slovensko

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Makový koláč s višňovým kompotem

Petr Klíma

Makový koláč s višňovým kompotem

Veganská čokoládová buchta

Julie Kučerovská

Veganská čokoládová buchta

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Sladká tečka

Jana Vlková

Sladká tečka