

La Buchta
Citronovo-mandlové koláčky
Suroviny 1 plech
- 3 vejce
- 150 g (jemného) krupicového cukru
- 200 g másla + na vymazání
- 100 ml mandlového likéru (amaretto)
- 100 ml smetany
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- strouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
- špetka soli
- 200 g mandlových lupínků
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vlijte smetanu a likér, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě mandlových lupínků a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
- Osm formiček o průměru 10 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Na dno rozestřete mandlové lupínky, rozdělte těsto, uhlaďte ho, formičky postavte na plech, vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až těsto hezky vyběhne a zezlátne. Koláčky nechte trochu vychladnout, pak je vyjměte z forem.
Sdílejte recept s přáteli
Další recepty z kuchařky
