Citronovo-mandlové koláčky
La Buchta

La Buchta

Citronovo-mandlové koláčky

Suroviny 1 plech

  • 3 vejce
  • 150 g (jemného) krupicového cukru
  • 200 g másla + na vymazání
  • 100 ml mandlového likéru (amaretto)
  • 100 ml smetany
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • strouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
  • špetka soli
  • 200 g mandlových lupínků

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vlijte smetanu a likér, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě mandlových lupínků a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Osm formiček o průměru 10 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Na dno rozestřete mandlové lupínky, rozdělte těsto, uhlaďte ho, formičky postavte na plech, vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až těsto hezky vyběhne a zezlátne. Koláčky nechte trochu vychladnout, pak je vyjměte z forem.

La Buchta: Cesta z jednoho těsta

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Domácí mandlové mléko

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí mandlové mléko

Perníkový závin s povidly a ořechy

Marika a Jirka Kučovi

Perníkový závin s povidly a ořechy

Kulajda s houbičkami shiitake

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake

Zapečená cuketa s rýží

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží

Limetkový dort

La Buchta

Limetkový dort

Letní ovesná kaše

Petra Pospěchová

Letní ovesná kaše