Citronovo-mandlové koláčky
La Buchta

La Buchta

Citronovo-mandlové koláčky

Suroviny 1 plech

  • 3 vejce
  • 150 g (jemného) krupicového cukru
  • 200 g másla + na vymazání
  • 100 ml mandlového likéru (amaretto)
  • 100 ml smetany
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • strouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
  • špetka soli
  • 200 g mandlových lupínků

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vlijte smetanu a likér, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě mandlových lupínků a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Osm formiček o průměru 10 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Na dno rozestřete mandlové lupínky, rozdělte těsto, uhlaďte ho, formičky postavte na plech, vložte do trouby a pečte asi 30 minut, až těsto hezky vyběhne a zezlátne. Koláčky nechte trochu vychladnout, pak je vyjměte z forem.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Linecká kolečka

Lucie Kazdová

Linecká kolečka

Papriková polévka

Barbora Karchová

Papriková polévka

Trampský gulášek

Matěj Pospíšil

Trampský gulášek

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Koko máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Koko máslo