Jana a David Borozidisovi
Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou
Suroviny 1 porce
- 50 g ovesných vloček (nejlépe předem namočených)
- 75 g kokosové nebo klasické smetany
- 1 hrst bobulovitého ovoce (borůvky, jahody, rybíz, angrešt, ostružiny, maliny, josta)
- 1 lžíce nasekané hořké čokolády
- sůl
Postup
Vločky nasypte do hrnce, přidejte špetku soli, 50 ml vody a smetanu. Přiveďte k varu, pak ztlumte a za občasného míchání nechte 10 až 15 minut vařit. Ozdobte oblíbeným bobulovitým ovocem a posypte nasekanou čokoládou.
Tipy: Kokosovou smetanu získáte z jakéhokoliv tučnějšího kokosového mléka tak, že jej dáte na několik hodin do lednice. Tuk ztuhne na povrchu, takže pak jej stačí jen odebrat.
Naše hustý kaše
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.