Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou
Jana a David Borozidisovi

Jana a David Borozidisovi

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Suroviny 1 porce

  • 50 g ovesných vloček (nejlépe předem namočených)
  • 75 g kokosové nebo klasické smetany
  • 1 hrst bobulovitého ovoce (borůvky, jahody, rybíz, angrešt, ostružiny, maliny, josta)
  • 1 lžíce nasekané hořké čokolády
  • sůl

Postup

  1. Vločky nasypte do hrnce, přidejte špetku soli, 50 ml vody a smetanu. Přiveďte k varu, pak ztlumte a za občasného míchání nechte 10 až 15 minut vařit. Ozdobte oblíbeným bobulovitým ovocem a posypte nasekanou čokoládou.

  2. Tipy: Kokosovou smetanu získáte z jakéhokoliv tučnějšího kokosového mléka tak, že jej dáte na několik hodin do lednice. Tuk ztuhne na povrchu, takže pak jej stačí jen odebrat.

Naše hustý kaše

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Dýňovo-jablečná polévka

Fitrecepty

Dýňovo-jablečná polévka

Kokosová kari polévka

Michaela Šupáková

Kokosová kari polévka

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Gastrokroužek

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Ovesné karbanátky

Petra Pospěchová

Ovesné karbanátky