Mramorová bábovka
La Buchta

La Buchta

Mramorová bábovka

Suroviny 1 bábovka

  • 3 vejce
  • 150 g (jemného) krupicového cukru
  • 200 g másla + na vymazání
  • 200 ml (polotučného) mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 1 x špetka soli
  • 25 g kvalitního kakaa
  • 100 ml rumu
  • 2 lžíce rybízové zavařeniny

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Těsto rozdělte na poloviny a do jedné z nich vmíchejte kakao, rum a zavařeninu. Menší a vyšší bábovkovou formu o průměru 15 cm vymažte máslem a střídavě do ní navrstvěte těsta. Vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až bábovka vyběhne. Nechte ji trochu vychladnout ve formě a pak opatrně vyklopte.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Letní ovesná kaše

Petra Pospěchová

Letní ovesná kaše

Ovocný crumble

Michaela Šupáková

Ovocný crumble

Rýžová kaše s quinoou a kořením

Věra Strnadová

Rýžová kaše s quinoou a kořením

Čokoládová pěna

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Čokoládová pěna

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou

Kateřina Bednářová

Podzimní zeleninová polévka s cizrnou