Mramorová bábovka
La Buchta

La Buchta

Mramorová bábovka

Suroviny 1 bábovka

  • 3 vejce
  • 150 g (jemného) krupicového cukru
  • 200 g másla + na vymazání
  • 200 ml (polotučného) mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 1 x špetka soli
  • 25 g kvalitního kakaa
  • 100 ml rumu
  • 2 lžíce rybízové zavařeniny

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Těsto rozdělte na poloviny a do jedné z nich vmíchejte kakao, rum a zavařeninu. Menší a vyšší bábovkovou formu o průměru 15 cm vymažte máslem a střídavě do ní navrstvěte těsta. Vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až bábovka vyběhne. Nechte ji trochu vychladnout ve formě a pak opatrně vyklopte.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Jana a David Borozidisovi

Nejkrémovější vločky s ovocem a čokoládou

Cereální triple

Ondřej Holinka

Cereální triple

Banánový koláč

Fitrecepty

Banánový koláč

Štrůdlové muffiny

Kateřina Bednářová

Štrůdlové muffiny

Kokosky

Barbora Karchová

Kokosky

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)