Mramorová bábovka
La Buchta

La Buchta

Mramorová bábovka

Suroviny 1 bábovka

  • 3 vejce
  • 150 g (jemného) krupicového cukru
  • 200 g másla + na vymazání
  • 200 ml (polotučného) mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 1 x špetka soli
  • 25 g kvalitního kakaa
  • 100 ml rumu
  • 2 lžíce rybízové zavařeniny

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Těsto rozdělte na poloviny a do jedné z nich vmíchejte kakao, rum a zavařeninu. Menší a vyšší bábovkovou formu o průměru 15 cm vymažte máslem a střídavě do ní navrstvěte těsta. Vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až bábovka vyběhne. Nechte ji trochu vychladnout ve formě a pak opatrně vyklopte.

La Buchta: Cesta z jednoho těsta

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky

Míša řezy

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Ořechové máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Ořechové máslo

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen

Makový koláč s višňovým kompotem

Petr Klíma

Makový koláč s višňovým kompotem