Plněné batáty
Martina Alinče Dvořáková

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Suroviny 2 porce

  • 2 středně velké batáty
  • čerstvá pažitka
  • 150 ml zakysané smetany
  • sůl
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • 200 g konzervované (nebo uvařené) cizrny
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • půl lžičky mleté sladké papriky
  • půl lžičky mletého kmínu
  • 150 g čerstvého červeného zelí

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C. Sladké brambory rozkrojte podélně napůl, položte je na plech řeznou plochou nahoru a pečte asi 20 minut, nežli změknou. Zatímco se batáty pečou, nasekejte pažitku nadrobno a smíchejte ji se zakysanou smetanou. Osolte podle chuti a dejte stranou.

  2. Olej vlijte do hlubší pánve, rozpalte a při- dejte cizrnu. Opékejte asi 5 minut. Poté vsypte koření a za stálého míchání společně krátce orestujte (při delším opékání by vám paprika zhořkla). Odstavte. Batáty vyndejte z trouby, vidličkou narušte upečenou dužinu, naplňte nadrobno nakrájeným zelím, cizrnou a přelijte zakysanou smetanou. Ihned podávejte.

Máma mele vločky

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

„Rybičková“ pomazánka z cizrny

Petr Klíma

„Rybičková“ pomazánka z cizrny

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen

Limetkový dort

La Buchta

Limetkový dort

Kešu sýr

Linda Müllerová

Kešu sýr

Pařížské rohlíčky

Petr Klíma

Pařížské rohlíčky

Míša řezy

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy