Plněné batáty
Martina Alinče Dvořáková

Martina Alinče Dvořáková

Plněné batáty

Suroviny 2 porce

  • 2 středně velké batáty
  • čerstvá pažitka
  • 150 ml zakysané smetany
  • sůl
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • 200 g konzervované (nebo uvařené) cizrny
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • půl lžičky mleté sladké papriky
  • půl lžičky mletého kmínu
  • 150 g čerstvého červeného zelí

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200 °C. Sladké brambory rozkrojte podélně napůl, položte je na plech řeznou plochou nahoru a pečte asi 20 minut, nežli změknou. Zatímco se batáty pečou, nasekejte pažitku nadrobno a smíchejte ji se zakysanou smetanou. Osolte podle chuti a dejte stranou.

  2. Olej vlijte do hlubší pánve, rozpalte a při- dejte cizrnu. Opékejte asi 5 minut. Poté vsypte koření a za stálého míchání společně krátce orestujte (při delším opékání by vám paprika zhořkla). Odstavte. Batáty vyndejte z trouby, vidličkou narušte upečenou dužinu, naplňte nadrobno nakrájeným zelím, cizrnou a přelijte zakysanou smetanou. Ihned podávejte.

Máma mele vločky

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Čokoládová pěna

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Čokoládová pěna

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Julie Kučerovská

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Golden milk

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Golden milk

Líné kuře na víně

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně