Kroupy s chřestem

Kroupy s chřestem

Suroviny 2 porce

  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 150 g ječných krup
  • 1 stroužek česneku
  • mořskou sůl a čerstvě mletý pepř
  • 200 g zeleného chřestu
  • 2 hrsti nasekaných mandlí
  • 1 svazek hladkolisté petrželky
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 1 lžíce panenského oleje podle vaší volby
  • 2 x vejce nahniličko
  • 1 x oloupané avokádo
  • citronová šťáva
  • řeřicha z 1 vaničky
  • vločková mořská sůl

Postup

  1. Na silném ohni přiveďte v rendlíku k varu 350 ml zeleninového vývaru se 150 g ječných krup, propláchnutých, a 1 stroužek česneku, rozmáčknutý, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Pak přiklopte těsnící pokličkou, zmírněte oheň, vařte 40 minut. Odstavte, nechte stát přiklopené 5–10 minut. Propláchněte studenou vodou, sceďte a nechte vykapat. Kroupy promíchejte s 200 g zeleného chřestu, zbaveného dřevnatých konců, podélně nakrájeného a spařeného, 2 hrstmi nasekaných mandlí, svazečkem hladkolisté petrželky, nadrobno, 4 lžícemi citronové šťávy, 1 lžící tekutého medu a 1 lžící panenského oleje podle vaší volby. Podávejte s rozpůlenými 2 vejci nahniličko (7–8 minut při vkládání do vroucí vody) a plátky z 1 oloupaného avokáda, pokropenými citronovou šťávou, posypané nastříhanou řeřichou z 1 vaničky, podle chuti osolené vločkovou mořskou solí.

Vegetariánská kuchařka

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Škvarkové placky

Lucie Kazdová

Škvarkové placky

Melounová zmrzlina

Petra Novotná

Melounová zmrzlina

Kokosová polenta

Monika Menky

Kokosová polenta

Smoothie

Martina Alinče Dvořáková

Smoothie

Lilky s ricottou

Martina Alinče Dvořáková

Lilky s ricottou