La Buchta
Špenátový Quiche
Suroviny 1 forma o průměru 22 cm
Na těsto
- 1 velké nebo 2 malá vejce
- 100 g másla
- 75 ml (polotučného) mléka
- 150 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
- 1 x malá špetka soli
Na náplň
- 6 vajec
- 100 g čerstvého listového špenátu
- 50 g parmazánu (jemně strouhaného)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
- Vlijte ho do vymazané koláčové formy o průměru 22 cm a pečte asi 20 minut, až těsto trochu vyběhne a zezlátne.
- Na náplň si prošlehejte vejce s parmazánem, vmíchejte listy špenátu a přidejte sůl a pepř podle chuti. Upečený korpus zalijte náplní, vraťte do trouby a pečte dalších 15 až 20 minut, dokud nápň nezezlátne.