Špenátový Quiche
La Buchta

La Buchta

Špenátový Quiche

Suroviny 1 forma o průměru 22 cm

Na těsto

  • 1 velké nebo 2 malá vejce
  • 100 g másla
  • 75 ml (polotučného) mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 1 x malá špetka soli

Na náplň

  • 6 vajec
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • 50 g parmazánu (jemně strouhaného)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Vlijte ho do vymazané koláčové formy o průměru 22 cm a pečte asi 20 minut, až těsto trochu vyběhne a zezlátne.
  3. Na náplň si prošlehejte vejce s parmazánem, vmíchejte listy špenátu a přidejte sůl a pepř podle chuti. Upečený korpus zalijte náplní, vraťte do trouby a pečte dalších 15 až 20 minut, dokud nápň nezezlátne.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Míša řezy

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Míša řezy

Fíkový salát

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Fíkový salát

Sladká tečka

Jana Vlková

Sladká tečka

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Matěj Pospíšil

Vinná klobása na černém pivu s celerovým puré

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Jana Vlková

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Vlčnovské koláče

Svatava Vašková

Vlčnovské koláče