Špenátový Quiche
La Buchta

La Buchta

Špenátový Quiche

Suroviny 1 forma o průměru 22 cm

Na těsto

  • 1 velké nebo 2 malá vejce
  • 100 g másla
  • 75 ml (polotučného) mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 1 x malá špetka soli

Na náplň

  • 6 vajec
  • 100 g čerstvého listového špenátu
  • 50 g parmazánu (jemně strouhaného)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Vlijte ho do vymazané koláčové formy o průměru 22 cm a pečte asi 20 minut, až těsto trochu vyběhne a zezlátne.
  3. Na náplň si prošlehejte vejce s parmazánem, vmíchejte listy špenátu a přidejte sůl a pepř podle chuti. Upečený korpus zalijte náplní, vraťte do trouby a pečte dalších 15 až 20 minut, dokud nápň nezezlátne.

La Buchta: Cesta z jednoho těsta

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Michaela Šupáková

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Pohanková granola

Michaela Šupáková

Pohanková granola

Kešu duhový dort

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Kešu duhový dort

Líné kuře na víně

Matěj Pospíšil

Líné kuře na víně

Pařížské rohlíčky

Petr Klíma

Pařížské rohlíčky