

La Buchta
Čokoládový chilli chlebíček
Suroviny 1 chlebíčková forma
Na těsto
- 3 vejce
- 150 g (jemného) krupicového cukru
- 200 g másla + na vymazání
- 200 ml (polotučného) mléka
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
- špetka soli
- 25 g kvalitního kakaa
- 100 g kvalitní tmavé čokolády 70% (rozpuštěné)
- 1 lžička mletého chilli
Na krém
- 500 g mascarpone
- 300 g čokolády
Postup
- Na těsto: Nejprve si umíchejte krém na naplnění. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao, čokoládu a chilli a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.
- Těsto vlijte do vymazané a papírem vyložené chlebíčkové formy o objemu 1,5 l (délka 25 cm). Vložte do trouby a pečte 35 až 45 minut, až chlebíček vyběhne a bude propečený. Nechte ho trochu vychladnout, dvakrát rozkrojte napříč na poloviny, spojte čokoládovým krémem a nakonec ho ozdobte hoblinami z čokolády.
- Na krém: Mírně zchladlou rozpuštěnou čokoládu vmíchejte ručně do mascarpone, vznikne krém hladké konzistence. Do Labuchtích receptů používáme jen tu nejkvalitnější čokoládu, u tmavé čokolády minimálně s obsahem kakaa 70%.
Sdílejte recept s přáteli
Další recepty z kuchařky
