Limetkový dort
La Buchta

La Buchta

Limetkový dort

Suroviny 1 dort

Na krém

  • moučkový cukr podle chuti
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 1 x kůra a šťáva z 1 limety

Na těsto

  • 6 vajec
  • 300 g (jemného) krupicového cukru
  • 400 g másla
  • 400 ml (polotučného) mléka
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 2 špetky soli
  • 1 x dřeň z 1 vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu
  • 1 x kůra a šťáva z 5 limetek

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Těsto rozdělte do 4 odepínacích forem o průměru 15 cm vyložených papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte asi 30 minut. Po upečení nechte korpusy vychladnout a pak je seřízněte, aby byly rovné.
  3. Na krém ušlehejte šlehačku a spojte ji s ostatními surovinami, oslaďte podle chuti. Krémem spojujte korpusy a celý dort jím potřete.

La Buchta: Cesta z jednoho těsta

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

Julie Kučerovská

Kuřecí paličky na medu s ratatouille

ČOKODort

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

ČOKODort