

La Buchta
Limetkový dort
Suroviny 1 dort
Na krém
- moučkový cukr podle chuti
- 500 ml smetany ke šlehání
- 500 g měkkého plnotučného tvarohu
- 1 x kůra a šťáva z 1 limety
Na těsto
- 6 vajec
- 300 g (jemného) krupicového cukru
- 400 g másla
- 400 ml (polotučného) mléka
- 600 g hladké mouky
- 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
- 2 špetky soli
- 1 x dřeň z 1 vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu
- 1 x kůra a šťáva z 5 limetek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
- Těsto rozdělte do 4 odepínacích forem o průměru 15 cm vyložených papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte asi 30 minut. Po upečení nechte korpusy vychladnout a pak je seřízněte, aby byly rovné.
- Na krém ušlehejte šlehačku a spojte ji s ostatními surovinami, oslaďte podle chuti. Krémem spojujte korpusy a celý dort jím potřete.
Sdílejte recept s přáteli
Další recepty z kuchařky
