Limetkový dort
La Buchta

La Buchta

Limetkový dort

Suroviny 1 dort

Na krém

  • moučkový cukr podle chuti
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 1 x kůra a šťáva z 1 limety

Na těsto

  • 6 vajec
  • 300 g (jemného) krupicového cukru
  • 400 g másla
  • 400 ml (polotučného) mléka
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 2 špetky soli
  • 1 x dřeň z 1 vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu
  • 1 x kůra a šťáva z 5 limetek

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Těsto rozdělte do 4 odepínacích forem o průměru 15 cm vyložených papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte asi 30 minut. Po upečení nechte korpusy vychladnout a pak je seřízněte, aby byly rovné.
  3. Na krém ušlehejte šlehačku a spojte ji s ostatními surovinami, oslaďte podle chuti. Krémem spojujte korpusy a celý dort jím potřete.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Turecké vejce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Turecké vejce

Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou

Jana a David Borozidisovi

Pohanková s rozmixovanou sušenou švestkou či hruškou

Kešu sýr

Linda Müllerová

Kešu sýr

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem