Limetkový dort
La Buchta

La Buchta

Limetkový dort

Suroviny 1 dort

Na krém

  • moučkový cukr podle chuti
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 500 g měkkého plnotučného tvarohu
  • 1 x kůra a šťáva z 1 limety

Na těsto

  • 6 vajec
  • 300 g (jemného) krupicového cukru
  • 400 g másla
  • 400 ml (polotučného) mléka
  • 600 g hladké mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva (nejlépe bezfosfátového)
  • 2 špetky soli
  • 1 x dřeň z 1 vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu
  • 1 x kůra a šťáva z 5 limetek

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. V míse ušlehejte buď ruční balonovou metlou, elektrickými metlami, případně v robotu s nasazenou metlou vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs promíchejte s vejci s cukrem, přidejte všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchejte do hladkého těsta.
  2. Těsto rozdělte do 4 odepínacích forem o průměru 15 cm vyložených papírem na pečení. Vložte je do trouby a pečte asi 30 minut. Po upečení nechte korpusy vychladnout a pak je seřízněte, aby byly rovné.
  3. Na krém ušlehejte šlehačku a spojte ji s ostatními surovinami, oslaďte podle chuti. Krémem spojujte korpusy a celý dort jím potřete.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Kokosová kari polévka

Michaela Šupáková

Kokosová kari polévka

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Gastrokroužek

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Dýňová polévka

Ondřej Holinka

Dýňová polévka

Ječná kaše s mákem a citrónem

Jana a David Borozidisovi

Ječná kaše s mákem a citrónem

Koprová polévka s pečeným květákem

Monika Menky

Koprová polévka s pečeným květákem