Cibuláče
Marika a Jirka Kučovi

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Suroviny 2 porce

  • 2 velké cibule
  • 100 g cizrnové nebo rýžové mouky
  • 1⁄2 lžičky kypřicího prášku bez lepku a fosfátů
  • 1⁄2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • lžíce vody
  • slunečnicový olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte do větší mísy.

  2. Smíchejte mouku, kypřicí prášek, římský kmín, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Postupně přidávejte vodu, dokud nevznikne řídké těstíčko. Nalijte ho na cibuli a důkladně promíchejte, aby se každý kousek cibule obalil.

  3. Do kastrolu nalijte asi 4–5 cm vysokou vrstvu oleje a rozpalte ho. Lžící nabírejte cibulové těsto a jednotlivé hromádky dávejte přímo do oleje, nemusíte se snažit o žádné pravidelné tvary. Cibuláče smažte dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku.

  4. Tip: Opět můžete použít hladkou špaldovou nebo pšeničnou mouku. K cibulovým hnízdům se skvěle hodí domácí majonéza. Recept na ni najdete na straně 233.

Manželé v kuchyni: Jak žít s chutí a vařit s láskou

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Banánový koláč

Fitrecepty

Banánový koláč

Jemná mrkvová polévka

Petra Novotná

Jemná mrkvová polévka

Slané müsli

Petra Pospěchová

Slané müsli

Kokosová panna cotta

Matěj Pospíšil

Kokosová panna cotta

Chia pudink s mangovým pyré

Fitrecepty

Chia pudink s mangovým pyré

Koko máslo

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Koko máslo