

Marika a Jirka Kučovi
Cibuláče
Suroviny 2 porce
- 2 velké cibule
- 100 g cizrnové nebo rýžové mouky
- 1⁄2 lžičky kypřicího prášku bez lepku a fosfátů
- 1⁄2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 hrst nasekaného koriandru
- 1 lžička citronové šťávy
- lžíce vody
- slunečnicový olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte do větší mísy.
Smíchejte mouku, kypřicí prášek, římský kmín, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Postupně přidávejte vodu, dokud nevznikne řídké těstíčko. Nalijte ho na cibuli a důkladně promíchejte, aby se každý kousek cibule obalil.
Do kastrolu nalijte asi 4–5 cm vysokou vrstvu oleje a rozpalte ho. Lžící nabírejte cibulové těsto a jednotlivé hromádky dávejte přímo do oleje, nemusíte se snažit o žádné pravidelné tvary. Cibuláče smažte dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku.
Tip: Opět můžete použít hladkou špaldovou nebo pšeničnou mouku. K cibulovým hnízdům se skvěle hodí domácí majonéza. Recept na ni najdete na straně 233.
Manželé v kuchyni: Jak žít s chutí a vařit s láskou
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.
Sdílejte recept s přáteli
Další recepty z kuchařky
