Cibuláče
Marika a Jirka Kučovi

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Suroviny 2 porce

  • 2 velké cibule
  • 100 g cizrnové nebo rýžové mouky
  • 1⁄2 lžičky kypřicího prášku bez lepku a fosfátů
  • 1⁄2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • lžíce vody
  • slunečnicový olej na smažení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a dejte do větší mísy.

  2. Smíchejte mouku, kypřicí prášek, římský kmín, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Postupně přidávejte vodu, dokud nevznikne řídké těstíčko. Nalijte ho na cibuli a důkladně promíchejte, aby se každý kousek cibule obalil.

  3. Do kastrolu nalijte asi 4–5 cm vysokou vrstvu oleje a rozpalte ho. Lžící nabírejte cibulové těsto a jednotlivé hromádky dávejte přímo do oleje, nemusíte se snažit o žádné pravidelné tvary. Cibuláče smažte dozlatova a odkládejte na papírovou utěrku.

  4. Tip: Opět můžete použít hladkou špaldovou nebo pšeničnou mouku. K cibulovým hnízdům se skvěle hodí domácí majonéza. Recept na ni najdete na straně 233.

Manželé v kuchyni: Jak žít s chutí a vařit s láskou

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Česnekové ghí

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Česnekové ghí

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Smoothie

Martina Alinče Dvořáková

Smoothie