

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková
Domácí mandlové mléko
Suroviny 1 láhev
- 2.5 hrnku mandlí (lze i se slupkou)
- 4 hrnky vody
Postup
Mandle vložíme do nádoby s vodou a necháme přes noc (8-12 hodin) namáčet. Poté mandle proplácheneme a vylijeme vodu, ve které se mandle namáčely. Propláchnuté mandle vložíme do mixéru, přidáme 4 hrnky vody mixujeme alespoň 1 minutu na nejvyšší stupeň.
Hotové mléko můžeme přecedit přes plátýnko nebo nechat tak, jak je. Skladujeme v uzavřené nádobě po dobu 3-4 dnů.
Pozn.: Mandlovou hmotu, která nám zbude po přecezení, lze použít na pečení, do mandlové kaše nebo do jogurtů.
Cukrfree
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.