Domácí mandlové mléko
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí mandlové mléko

Suroviny 1 láhev

  • 2.5 hrnku mandlí (lze i se slupkou)
  • 4 hrnky vody

Postup

  1. Mandle vložíme do nádoby s vodou a necháme přes noc (8-12 hodin) namáčet. Poté mandle proplácheneme a vylijeme vodu, ve které se mandle namáčely. Propláchnuté mandle vložíme do mixéru, přidáme 4 hrnky vody mixujeme alespoň 1 minutu na nejvyšší stupeň.

  2. Hotové mléko můžeme přecedit přes plátýnko nebo nechat tak, jak je. Skladujeme v uzavřené nádobě po dobu 3-4 dnů. 

  3. Pozn.: Mandlovou hmotu, která nám zbude po přecezení, lze použít na pečení, do mandlové kaše nebo do jogurtů.

Cukrfree

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Štrůdlové muffiny

Kateřina Bednářová

Štrůdlové muffiny

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Apetit

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Od pečínky k číně

Jitka Rákosníková

Od pečínky k číně

Linecká kolečka

Lucie Kazdová

Linecká kolečka

Salát z pomerančů, řepy a oříšků

Karolína Kamberská

Salát z pomerančů, řepy a oříšků