Polévka z pečených rajčat
Fitrecepty

Fitrecepty

Polévka z pečených rajčat

Suroviny 4 porce

  • 1 palice česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g rajčat
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 1 cibule
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžička sušené papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného kmínu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Palici česneku neloupeme, odřízneme cca 1 cm od vršku. Větší část palice zakápneme 1 lžící olivového oleje, zabalíme do alobalu a vložíme společně s rajčaty na plech. Rajčata ještě pokapeme zbylou lžící olivového oleje a dáme do trouby. Pečeme 30–35 minut na 170–180 °C.

  3. Upečený česnek necháme 10 minut vychladnout a poté vyloupeme. Stroužky česneku s rajčaty rozmixujeme dohladka.

  4. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli. Do hrnce přilijeme rozmixovaná rajčata s česnekem a vývar. Necháme 10 minut provařit.

  5. Přidáme bazalku, papriku, tymián a kmín a polévku necháme ještě pár minut vařit. Nakonec dochutíme solí a pepřem a odstavíme.

  6. Tip: Pro jemnější chuť polévky můžete ještě před mixováním přidat 200 ml kokosového mléka. Polévku podávávejte například s krekry ze str. 192.

Jíme zdravě s Fitrecepty II. - 120 snadných a netradičních receptů pro každý den

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Čumbrkové opojení

Jana Vlková

Čumbrkové opojení

Jahodový cheesecake

Jitka Adamová

Jahodový cheesecake

Tatarák z lososa

Matěj Pospíšil

Tatarák z lososa

Mrkvová krémová polévka

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka