Fitrecepty
Špenátová omeleta se žampiony
Suroviny 2 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g žampionů
- 4 vejce
- 200 ml mléka
- 2 hrsti baby špenátu
- 1 avokádo
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
Postup
V pánvi rozehřejeme olivový olej a cca 5 minut smažíme nakrájené žampiony.
Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Nalijeme na druhou pánev a opékáme při středním plameni cca 5−6 minut, dokud kraje nezačnou hnědnout.
Dřevěnou špachtlí přemístíme omeletu na talíř a na jednu polovinu naskládáme opečené žampiony, špenát, na kostičky nakrájené avokádo a parmazán. Omeletu přehneme a podáváme.
Tip: Zajímavou chuť omeletě dodá mandlové mléko. Zkuste ho použít místo toho, které běžně používáte.
Jíme zdravě s Fitrecepty II. - 120 snadných a netradičních receptů pro každý den
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.