Špenátová omeleta se žampiony
Fitrecepty

Fitrecepty

Špenátová omeleta se žampiony

Suroviny 2 porce

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g žampionů
  • 4 vejce
  • 200 ml mléka
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 1 avokádo
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cca 5 minut smažíme nakrájené žampiony.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Nalijeme na druhou pánev a opékáme při středním plameni cca 5−6 minut, dokud kraje nezačnou hnědnout.

  3. Dřevěnou špachtlí přemístíme omeletu na talíř a na jednu polovinu naskládáme opečené žampiony, špenát, na kostičky nakrájené avokádo a parmazán. Omeletu přehneme a podáváme.

  4. Tip: Zajímavou chuť omeletě dodá mandlové mléko. Zkuste ho použít místo toho, které běžně používáte.

Jíme zdravě s Fitrecepty II. - 120 snadných a netradičních receptů pro každý den

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Lentilkové cakepops

Ondřej Holinka

Lentilkové cakepops

Seitan steak

Linda Müllerová

Seitan steak

Špenátová krémová polévka

Barbora Charvátová

Špenátová krémová polévka

Dýňová polévka

Ondřej Holinka

Dýňová polévka

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa

Květáková polévka s lískovými ořechy

Zdeněk Pohlreich

Květáková polévka s lískovými ořechy