Mrkvová krémová polévka
Barbora Charvátová

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka

Suroviny 4 porce

  • 300 g mrkve
  • 1 velká cibule
  • vývar dle potřeby
  • smetana nebo plnotučné mléko na zjemnění (od 1 roku)
  • olej dle potřeby
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Mrkev očistěte a nakrájejte na kostky nebo kolečka, stejně tak i cibuli nakrájejte na větší kostky. V hrnci rozpalte trošku oleje a začněte na něm opékat cibuli. Až bude na půli cesty ke zlátnutí, přidejte nakrájenou mrkev a společně je „dozlatovte“. Poté podlijte vývarem tak, aby byla veškerá zelenina ponořená, ale ne více. Přidejte také bobkový list a nové koření a vařte do změknutí (bude to něco kolem čtvrt hodinky). Poté koření vyberte a zeleninu projeďte tyčovým mixérem, dokud nevznikne hladký krém. Ten dle chuti a potřeby nařeďte ještě smetanou nebo mlékem a dosolte. Můžete přidat i špetku muškátového oříšku, slunečnicová se- mínka, a pokud budete mít zeleniny stále ještě málo, tak třeba klidně i brambory.

Máma v kuchyni

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku

Svatava Vašková

Vepřová roláda se špenátem a pestem z medvědího česneku

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Jitka Rákosníková

Suppli al teléfono, telefonní dráty (Italské smaženky se sýrem)

Turecké vejce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Turecké vejce

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem