Mrkvová krémová polévka
Barbora Charvátová

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka

Suroviny 4 porce

  • 300 g mrkve
  • 1 velká cibule
  • vývar dle potřeby
  • smetana nebo plnotučné mléko na zjemnění (od 1 roku)
  • olej dle potřeby
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Mrkev očistěte a nakrájejte na kostky nebo kolečka, stejně tak i cibuli nakrájejte na větší kostky. V hrnci rozpalte trošku oleje a začněte na něm opékat cibuli. Až bude na půli cesty ke zlátnutí, přidejte nakrájenou mrkev a společně je „dozlatovte“. Poté podlijte vývarem tak, aby byla veškerá zelenina ponořená, ale ne více. Přidejte také bobkový list a nové koření a vařte do změknutí (bude to něco kolem čtvrt hodinky). Poté koření vyberte a zeleninu projeďte tyčovým mixérem, dokud nevznikne hladký krém. Ten dle chuti a potřeby nařeďte ještě smetanou nebo mlékem a dosolte. Můžete přidat i špetku muškátového oříšku, slunečnicová se- mínka, a pokud budete mít zeleniny stále ještě málo, tak třeba klidně i brambory.

Máma v kuchyni

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Seitan steak

Linda Müllerová

Seitan steak

Cibuláče

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Treska s fazolemi

Apetit

Treska s fazolemi

Kuřecí salát s avokádem

Apetit

Kuřecí salát s avokádem

Tatarák z lososa

Matěj Pospíšil

Tatarák z lososa