Mrkvová krémová polévka
Barbora Charvátová

Barbora Charvátová

Mrkvová krémová polévka

Suroviny 4 porce

  • 300 g mrkve
  • 1 velká cibule
  • vývar dle potřeby
  • smetana nebo plnotučné mléko na zjemnění (od 1 roku)
  • olej dle potřeby
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček nového koření
  • sůl dle chuti

Postup

  1. Mrkev očistěte a nakrájejte na kostky nebo kolečka, stejně tak i cibuli nakrájejte na větší kostky. V hrnci rozpalte trošku oleje a začněte na něm opékat cibuli. Až bude na půli cesty ke zlátnutí, přidejte nakrájenou mrkev a společně je „dozlatovte“. Poté podlijte vývarem tak, aby byla veškerá zelenina ponořená, ale ne více. Přidejte také bobkový list a nové koření a vařte do změknutí (bude to něco kolem čtvrt hodinky). Poté koření vyberte a zeleninu projeďte tyčovým mixérem, dokud nevznikne hladký krém. Ten dle chuti a potřeby nařeďte ještě smetanou nebo mlékem a dosolte. Můžete přidat i špetku muškátového oříšku, slunečnicová se- mínka, a pokud budete mít zeleniny stále ještě málo, tak třeba klidně i brambory.

Máma v kuchyni

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vaflovajíčka s bazalkou

Fitrecepty

Vaflovajíčka s bazalkou

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Melounová zmrzlina

Petra Novotná

Melounová zmrzlina

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí

Gastrokroužek

Cibulové hotdogy s meruňkovou hořčicí a zkaramelizovanou cibulí