

Jitka Adamová
Donuty
Suroviny 12 kusů
- 500 g vlhké mandlové vlákniny
- 160 g bezlepkových ovesných (nebo pohankových) vloček)
- 40 g hnědého lněného semínka
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- 45 g irského mechu (lze použít psyllium)
- 20 g kakaa
- špetku soli
- 80 g sirupu z agáve
- 60 g datlové pasty
- 1 lžíci citronové šťávy
Postup
- Ovesné vločky, lněné semínko a kokos rozemelte na mouku. Přidejte do ní mandlovou vlákninu a všechno rozdrobte v prstech. Přidejte irský mech, kakao a špetku soli, znovu promněte v prstech, aby se ingredience v těstě rovnoměrně rozprostřely. Přidejte agávový sirup, datlovou pastu a citronovou šťávu a zpracujte na soudržné těsto.
- Připravte si pláty sušičky, podle potřeby je vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte stejně velké koblížky či děrované koblížky – donuty a klaďte je na plát sušičky s mírnými rozestupy. Sušte asi 8 hodin, ať zůstanou vevnitř částečně vláčné. Jen nepočítejte s krájením a ze sušičky je sundávejte velmi opatrně. Podávejte s raw marmeládou, nebo přelijte raw čokoládou, posypte oříšky nebo goji.
RAW pro zdraví a krásu
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.