Donuty
Jitka Adamová

Jitka Adamová

Donuty

Suroviny 12 kusů

  • 500 g vlhké mandlové vlákniny
  • 160 g bezlepkových ovesných (nebo pohankových) vloček)
  • 40 g hnědého lněného semínka
  • 3 lžíce strouhaného kokosu
  • 45 g irského mechu (lze použít psyllium)
  • 20 g kakaa
  • špetku soli
  • 80 g sirupu z agáve
  • 60 g datlové pasty
  • 1 lžíci citronové šťávy

Postup

  1. Ovesné vločky, lněné semínko a kokos rozemelte na mouku. Přidejte do ní mandlovou vlákninu a všechno rozdrobte v prstech. Přidejte irský mech, kakao a špetku soli, znovu promněte v prstech, aby se ingredience v těstě rovnoměrně rozprostřely. Přidejte agávový sirup, datlovou pastu a citronovou šťávu a zpracujte na soudržné těsto.
  2. Připravte si pláty sušičky, podle potřeby je vyložte pečicím papírem. Z těsta tvarujte stejně velké koblížky či děrované koblížky – donuty a klaďte je na plát sušičky s mírnými rozestupy. Sušte asi 8 hodin, ať zůstanou vevnitř částečně vláčné. Jen nepočítejte s krájením a ze sušičky je sundávejte velmi opatrně. Podávejte s raw marmeládou, nebo přelijte raw čokoládou, posypte oříšky nebo goji.

RAW pro zdraví a krásu

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Čočkový kuskus s tuňákem

Petra Pospěchová

Čočkový kuskus s tuňákem

Domácí mandlové mléko

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí mandlové mléko

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Gastrokroužek

Humu+Baba+Ganuš nad ohněm spálené lilky baba ghanoush a cizrnový hummus

Vafle

Marika a Jirka Kučovi

Vafle

Větrníky

Lucie Kazdová

Větrníky