Karbanátky s červenou čočkou
Barbora Charvátová

Barbora Charvátová

Karbanátky s červenou čočkou

Suroviny 2 porce

  • 60 g červené čočky
  • 100 g hovězího mletého masa
  • 1 jarní cibulka (nebo pórek pro menší děti)
  • 1 vejce
  • 50 g mouky (můžete použít celozrnnou) nebo hrašky
  • sůl, pepř a majoránka dle chuti

Postup

  1. Čerevnou čočku nejdříve uvaříme (trvá to asi 5 minut), poté zcedíme a necháme chvíli vychladnout. Smícháme s mletým masem, vejcem, moukou nebo hraškou, kořením a nasekanou jarní cibulkou a řádně propracujeme rukou. Tvoříme placičky, které dáme na plech vystlaný silikonovou podložkou (stejně dobře poslouží i pečicí papír) a pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut.

  2. Dle libosti můžete samozřejmě přidávat i jiné suroviny dle věku - zbylou zeleninu nebo uzeninu, či použít i jiný druh čočky, případně i vynechat maso. 

Máma v kuchyni

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Treska s fazolemi

Apetit

Treska s fazolemi

Koláče se švestkama

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Koláče se švestkama

Outdoorový ramen

Petra Pospěchová

Outdoorový ramen

Vánočka od cukrářky

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Vánočka od cukrářky