Barbora Charvátová
Karbanátky s červenou čočkou
Suroviny 2 porce
- 60 g červené čočky
- 100 g hovězího mletého masa
- 1 jarní cibulka (nebo pórek pro menší děti)
- 1 vejce
- 50 g mouky (můžete použít celozrnnou) nebo hrašky
- sůl, pepř a majoránka dle chuti
Postup
Čerevnou čočku nejdříve uvaříme (trvá to asi 5 minut), poté zcedíme a necháme chvíli vychladnout. Smícháme s mletým masem, vejcem, moukou nebo hraškou, kořením a nasekanou jarní cibulkou a řádně propracujeme rukou. Tvoříme placičky, které dáme na plech vystlaný silikonovou podložkou (stejně dobře poslouží i pečicí papír) a pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut.
Dle libosti můžete samozřejmě přidávat i jiné suroviny dle věku - zbylou zeleninu nebo uzeninu, či použít i jiný druh čočky, případně i vynechat maso.
Máma v kuchyni
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.