Karbanátky s červenou čočkou
Barbora Charvátová

Barbora Charvátová

Karbanátky s červenou čočkou

Suroviny 2 porce

  • 60 g červené čočky
  • 100 g hovězího mletého masa
  • 1 jarní cibulka (nebo pórek pro menší děti)
  • 1 vejce
  • 50 g mouky (můžete použít celozrnnou) nebo hrašky
  • sůl, pepř a majoránka dle chuti

Postup

  1. Čerevnou čočku nejdříve uvaříme (trvá to asi 5 minut), poté zcedíme a necháme chvíli vychladnout. Smícháme s mletým masem, vejcem, moukou nebo hraškou, kořením a nasekanou jarní cibulkou a řádně propracujeme rukou. Tvoříme placičky, které dáme na plech vystlaný silikonovou podložkou (stejně dobře poslouží i pečicí papír) a pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut.

  2. Dle libosti můžete samozřejmě přidávat i jiné suroviny dle věku - zbylou zeleninu nebo uzeninu, či použít i jiný druh čočky, případně i vynechat maso. 

Máma v kuchyni

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Čokoládová pěna

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Čokoládová pěna

Špenátová krémová polévka

Barbora Charvátová

Špenátová krémová polévka

Pizza se špenátovým základem

Fitrecepty

Pizza se špenátovým základem

Mramorová bábovka

La Buchta

Mramorová bábovka

Trampský gulášek

Matěj Pospíšil

Trampský gulášek