Fenyklová krémová polévka
Barbora Charvátová

Barbora Charvátová

Fenyklová krémová polévka

Suroviny 4 porce

  • 2 středně velké fenykly
  • 4 menší brambory
  • 1.5 stroužku česneku
  • olej dle potřeby
  • voda či vývar dle potřeby
  • sůl a kmín dle chuti
  • případně smetana či mléko ke zjemnění

Postup

  1. Fenykl očistěte od všech střapatých zelených výhonků a vykrojte také dřevna- tou středovou část. Zbytek nakrájejte na větší kostky či proužky. Stejně tak olou- pejte brambory a nakrájejte je na kostky. Na malém množství oleje či přepuš- těného másla orestujte na drobné kousky nakrájený česnek, fenykl a brambory. Obzvláště u česneku dávejte pozor, abyste jej nespálili. Až začne zlátnout, základ podlijte menším množstvím vody či vývaru, přidejte sůl a koření a vařte do změk- nutí. Poté vše rozmixujte na hladký krém a v případě potřeby ještě nařeďte další vodou, případně zjemněte kapkou smetany či mléka (od 1 roku).

  2. Podávat můžete třeba i s plátky pečeného kuřecího masa, čímž získáte plnohod- notné hlavní jídlo.

Máma v kuchyni

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vlčnovské koláče

Svatava Vašková

Vlčnovské koláče

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Ivana Stenzlová

Kuřecí rizoto na čínském zelí s mrkví a koriandrem

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Monika Menky

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Seitan steak

Linda Müllerová

Seitan steak

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Vaflovajíčka s bazalkou

Fitrecepty

Vaflovajíčka s bazalkou