

Barbora Charvátová
Fenyklová krémová polévka
Suroviny 4 porce
- 2 středně velké fenykly
- 4 menší brambory
- 1.5 stroužku česneku
- olej dle potřeby
- voda či vývar dle potřeby
- sůl a kmín dle chuti
- případně smetana či mléko ke zjemnění
Postup
Fenykl očistěte od všech střapatých zelených výhonků a vykrojte také dřevna- tou středovou část. Zbytek nakrájejte na větší kostky či proužky. Stejně tak olou- pejte brambory a nakrájejte je na kostky. Na malém množství oleje či přepuš- těného másla orestujte na drobné kousky nakrájený česnek, fenykl a brambory. Obzvláště u česneku dávejte pozor, abyste jej nespálili. Až začne zlátnout, základ podlijte menším množstvím vody či vývaru, přidejte sůl a koření a vařte do změk- nutí. Poté vše rozmixujte na hladký krém a v případě potřeby ještě nařeďte další vodou, případně zjemněte kapkou smetany či mléka (od 1 roku).
Podávat můžete třeba i s plátky pečeného kuřecího masa, čímž získáte plnohod- notné hlavní jídlo.
Máma v kuchyni
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.
Sdílejte recept s přáteli
Další recepty z kuchařky
