Kachna s kaštanovými knedlíky
Jana Vlková

Jana Vlková

Kachna s kaštanovými knedlíky

Suroviny 4 osoby

Na knedlíky

  • 4 žemle
  • 65 g másla
  • 180 g oloupaných jedlých kaštanů
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
  • velká špetka soli
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • špetka muškátového oříšku
  • svazeček listů totenu menšího
  • 4 kachní stehna nebo prsa nebo kombinace obojího
  • 0.5 lžičky soli
  • 1 x 2 cibule nebo 4 šalotky
  • svazeček sušeného pelyňku černobýlu

Postup

  1. Maso zprudka opečte na suché nepřilnavé pánvi. Pak je přendejte do velkého pekáče, jemně osolte. Přidejte cibuli nakrájenou po délce na čtvrtky nebo šalotku nakrájenou na poloviny. Pečte zvolna přikryté poklicí při 150 °C asi hodinu. Pak přidejte pelyněk a pečte ještě další hodinu, ke konci pečení odklopte poklici a nechejte zvolna dojít, aby se udělala kůrčička. 

  2. Mezitím udělejte knedlíky. Žemle nakrájejte na kostičky. 20 g másla rozpusťte a nechte rovnoměrně nasáknout do žemlí. Opečte je dozlatova v troubě na plechu. Ve vlažném mléku rozpusťte zbylých 50 g másla a přidejte žloutky. Směsí přelijte kostičky žemlí a nechejte asi 10 minut stát. Mezitím ušlehejte z bílků tuhý sníh. Do namočených žemlí přidejte sůl, muškátový oříšek, nasekaný toten, hrubou mouku a nasekané kaštany. Promíchejte a do směsi lehce zapracujte tuhý sníh.

  3. Z hmoty vytvořte dva malé válečky, zabalte je a utáhněte do potravinářské folie, zaviňte do alobalu a dejte vařit do vroucí vody na 25 minut. V průběhu vaření knedlíky obraťte. 

  4. Podávejte na nahřátých talířích, s pivem.

Kytky k jídlu v receptech i herbáři

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Matěj Pospíšil

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Kulajda s houbičkami shiitake

Jitka Adamová

Kulajda s houbičkami shiitake

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Jana Vlková

Šťouchané brambory s pampeliškou po dalmatsku

Kokosová kari polévka

Michaela Šupáková

Kokosová kari polévka

Melounová zmrzlina

Petra Novotná

Melounová zmrzlina