Seitan steak
Linda Müllerová

Linda Müllerová

Seitan steak

Suroviny 3 porce

Na chimichurri:

  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • několik lístků čerstvého koriandru
  • půl lžičky sušeného oregana
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá šalotka
  • šťáva z poloviny limetky
  • 3 lžíce olivového oleje plus na smažení
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička agávového sirupu
  • kajenský pepř dle odvahy

Na hranolky:

  • 500 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička kajenského pepře
  • půl lžičky soli
  • 250 g seitanu natural

Postup

  1. Petržel nasypeme do mixéru a zakápneme olejem, octem a limetkovou šťávou. Spolu s koriandrem, oreganem, česnekem a šalotkou ji následně rozmixujeme dohladka. Vzniklé chimichurri nakonec dochutíme solí a pepřem.

  2. Dvě lžíce chimichurri dáme stranou (budeme je potřebovat k servírování) a do zbytku směsi přidáme sójovou omáčku, sirup a kajenský pepř. Vzniklou marinádu přelijeme do igelitového sáčku, do kterého hodíme celý seitan. Pytlík zavážeme gumičkou, rukama ho pěkně promasírujeme a uložíme alespoň na 1 hodinu do lednice (samozřejmě čím déle se bude seitan rochnit, tím lépe).

  3. Neoloupané brambory omyjeme a nakrájíme na centimetrové hranolky, které omatláme směsí oleje, octa, kajenského pepře a soli. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova.

  4. Vymarinovaný seitan hodíme na gril či pánev se lžící oleje a opečeme ze všech stran dohněda. Hotový steak rozkrájíme na plátky, pokapeme extra dávkou chimichurri a zbaštíme se superkřupavými hranolky.

A co teda jíš?

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Od pečínky k číně

Jitka Rákosníková

Od pečínky k číně

Cuketová krémová polévka s mrkví

Barbora Charvátová

Cuketová krémová polévka s mrkví

Turecké vejce

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Turecké vejce

Kokosky

Barbora Karchová

Kokosky

Špenátová krémová polévka

Barbora Charvátová

Špenátová krémová polévka