Turecké vejce
Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Turecké vejce

Suroviny 2 porce

Na servírování

  • kopr
  • sezamové semínko
  • mletá paprika

Kořeněné máslo

  • 3 lžíce másla
  • 0.5 lžičky mleté papriky
  • 1 špetka mleté kurkumy
  • 1 špetka římského kmínu
  • 1 špetka kajenského pepře (lze vynechat)
  • sůl
  • 1.5 hrnku domácí zakysané smetany ze str. 95
  • 2 stroužky česneku
  • 0.5 lžičky římského kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička čerstvého kopru
  • 2 lžíce octa
  • vejce
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Do středně velké misky vložíme zakysanou smetanu, přidáme propasírovaný česnek, kopr, sůl, pepř, římský kmín, olivový olej a vše promícháme.
  2. Máslo vložíme do menšího hrnce a na mírném plameni necháme rozehřát. Poté přidáme koření a sůl, vše promícháme a odstavíme z plamene.
  3. Pošírovaná vejce připravíme tak, že vlijeme vodu do menšího hrnce, přidáme ocet a společně přivedeme k varu.
  4. Mezitím si vyklepneme první vejce do menší misky. Jakmile se voda začne vařit, promícháme vodu tak, abychom vytvořili vír. Vejce opatrně vlijeme do středu vytvořeného víru a necháme 3 minuty vařit. Následně vejce opatrně vyndáme a pomocí ubrousku usušíme. Stejný postup opakujeme se zbývajícími vejci.
  5. Do hlubšího talíře nebo misky nejdříve přidáme část teplého másla, zakysanou smetanu a navrch pošírované vejce. Vše zakapeme zbytkem kořeněného másla, posypeme sezamem, koprem, poprášíme paprikou a podáváme.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Rizoto z červené řepy

Fitrecepty

Rizoto z červené řepy

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky

Čočkový kuskus s tuňákem

Petra Pospěchová

Čočkový kuskus s tuňákem

Salát s tuňákem a jahodami

Fitrecepty

Salát s tuňákem a jahodami