Fitrecepty
Rizoto z červené řepy
Suroviny 4 porce
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 140 g syrové rýže arborio (nebo celozrnné)
- 800 ml zeleninového vývaru
- 250 g strouhané předvařené červené řepy
- 1 lžíce přepuštěného másla
- sůl
- pepř
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
Postup
Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Do pánve přidáme najemno nasekanou cibulku a opékáme ji při středním ohřevu 4 minuty. Stroužky česneku prolisujeme, přidáme do pánve a necháme opéct 1 minutu.
Do pánve nasypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme 3-4 minuty, dokud kraje nezesklovatí. Nyní přisypeme rozmarýn, opět zamícháme, přidáme strouhanou řepu a zalijeme cca 150 ml vývaru. Vývar necháme vsáknout a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.
Rýži ochutnáme a pokud ještě není uvařená, přiléváme vodu či vývar.
Rizoto dochutíme solí, pepřem a zjemníme lžící másla.
*Pokud použijete celozrnnou rýži, bude příprava rizota trvat o něco déle než s rýží arborio.
Jíme zdravě s Fitrecepty II. - 120 snadných a netradičních receptů pro každý den
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.