Rizoto z červené řepy
Fitrecepty

Fitrecepty

Rizoto z červené řepy

Suroviny 4 porce

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 140 g syrové rýže arborio (nebo celozrnné)
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 250 g strouhané předvařené červené řepy
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Do pánve přidáme najemno nasekanou cibulku a opékáme ji při středním ohřevu 4 minuty. Stroužky česneku prolisujeme, přidáme do pánve a necháme opéct 1 minutu.

  2. Do pánve nasypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme 3-4 minuty, dokud kraje nezesklovatí. Nyní přisypeme rozmarýn, opět zamícháme, přidáme strouhanou řepu a zalijeme cca 150 ml vývaru. Vývar necháme vsáknout a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.

  3. Rýži ochutnáme a pokud ještě není uvařená, přiléváme vodu či vývar.

  4. Rizoto dochutíme solí, pepřem a zjemníme lžící másla.

  5. *Pokud použijete celozrnnou rýži, bude příprava rizota trvat o něco déle než s rýží arborio.

Jíme zdravě s Fitrecepty II. - 120 snadných a netradičních receptů pro každý den

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Ďábelská cuketa

Tomáš Kosačík, Lucie Kosačíková

Ďábelská cuketa

Domácí mandlové mléko

Janina Černá, Jana Dell Plotnárková

Domácí mandlové mléko

Čokoládové dortíky

Martina Alinče Dvořáková

Čokoládové dortíky

Zapečená cuketa s rýží

Martina Alinče Dvořáková

Zapečená cuketa s rýží

Polévka z pečených rajčat

Fitrecepty

Polévka z pečených rajčat

Ořechová bábovka

Marika a Jirka Kučovi

Ořechová bábovka