Rizoto z červené řepy
Fitrecepty

Fitrecepty

Rizoto z červené řepy

Suroviny 4 porce

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 140 g syrové rýže arborio (nebo celozrnné)
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 250 g strouhané předvařené červené řepy
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Do pánve přidáme najemno nasekanou cibulku a opékáme ji při středním ohřevu 4 minuty. Stroužky česneku prolisujeme, přidáme do pánve a necháme opéct 1 minutu.

  2. Do pánve nasypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme 3-4 minuty, dokud kraje nezesklovatí. Nyní přisypeme rozmarýn, opět zamícháme, přidáme strouhanou řepu a zalijeme cca 150 ml vývaru. Vývar necháme vsáknout a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.

  3. Rýži ochutnáme a pokud ještě není uvařená, přiléváme vodu či vývar.

  4. Rizoto dochutíme solí, pepřem a zjemníme lžící másla.

  5. *Pokud použijete celozrnnou rýži, bude příprava rizota trvat o něco déle než s rýží arborio.

Jíme zdravě s Fitrecepty II. - 120 snadných a netradičních receptů pro každý den

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Julie Kučerovská

Kuřecí na smetaně se šťouchaným bramborem

Kokosová panna cotta

Matěj Pospíšil

Kokosová panna cotta

Cibuláče

Marika a Jirka Kučovi

Cibuláče

Čirok se špenátem a cizrnou

Jana a David Borozidisovi

Čirok se špenátem a cizrnou

Antidepresivní kuličky

Jana Vlková

Antidepresivní kuličky

Ravioly

Linda Müllerová

Ravioly