Lesní pěna s brownies
Jana Vlková

Jana Vlková

Lesní pěna s brownies

Suroviny 4 osoby

Na brownies (do pekáčku 25 x 30 cm)

  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • 200 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 3 vajíčka
  • 110 g hladké mouky
  • 100 g smrkových výhonků
  • 100 g krupicového cukru
  • 3 plátky želatiny
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 20 ml citronové šťávy
  • květy vistárie na ozdobení

Postup

  1. Smrkové výhonky a cukr rozmixujte na kaši. 200 ml vody uveďte do varu a následně stáhněte ze sporáku. V trošce vody rozpusťte změklou želatinu. Smíchejte smrkovou kašičku, smetanu a citronovou šťávu a ke směsi přilijte vodu se želatinou. Propasírujte jemným cedníkem a nechte alespoň 4 hodiny vychladit v lednici. Před podáváním ušlehejte jako normální šlehačku. 

  2. Na brownies rozpusťte čokoládu s máslem nad vodní lázní a nechte lehce zchladnout. Cukr prošlehejte s vajíčky a zlehka postupně vmíchejte nejprve rozpuštěnou čokoládu s máslem a potom i mouku, těsto vlijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 20 minut. Střed brownies musí zůstat lehce krémový.

  3. Na talířky aranžujte kousky brownies, smrkovou pěnu a zdobte květy.

  4. Tipy a triky 

    Smrková pěna obsahuje dost vody, ale také dost želatiny. Obojí je potřeba, aby se nesrazila šlehačka s citronem a jehličím. 

    Do brownies můžete podle chuti přihodit i oříšky. Pokud se vám naopak vůbec nechce péct, můžete k pěně podávat jen čokoládovou zmrzlinu. 

Kytky k jídlu v receptech i herbáři

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Italská rybí polévka

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Italská rybí polévka

Sladká tečka

Jana Vlková

Sladká tečka

Vícezrnná jablečná kaše

Jana a David Borozidisovi

Vícezrnná jablečná kaše

Pohankové nudle s houbami a divokou brokolicí

Zdeněk Pohlreich

Pohankové nudle s houbami a divokou brokolicí

Tapioka s růžovou vodou

Věra Strnadová

Tapioka s růžovou vodou

Fenyklová krémová polévka

Barbora Charvátová

Fenyklová krémová polévka