Jahodová crostata s tymiánem

Jahodová crostata s tymiánem

Suroviny 8 porcí

  • 400 g jahod, nakrájených na plátky
  • 1 x šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 60 g jahodového džemu
  • 250 g křehkého těsta (viz Těsta ve zkratce na str. 54)
  • 1 lžička lístků citronového tymiánu + pár větviček na ozdobenÍ
  • 1 x vejce
  • 1 lžíce krupicového cukru

Postup

  1. Jahody očistěte, nakrájejte na plátky a pokapejte citronovou šťávou. Škrob smíchejte s cukrem. Džem dejte do malé misky, krátce prohřejte v mikrovlnné troubě (asi 10 sekund) a promíchejte.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozrolujte a dejte na plech.
  3. Polovinou džemu potřete připravené těsto, ale nechte 3cm volný okraj. Posypte polovinou směsi škrobu a cukru a tymiánovými lístky. Jahodové plátky opatrně promíchejte se zbytkem směsi škrobu a cukru a navrstvěte je na těsto. Povrch jahod potřete zbylým džemem. Volné okraje těsta ohrňte přes jahody, potřete je rozšlehaným vejcem a posypte krupicovým cukrem. Pečte 30 minut, dokud není těsto zlaté a ovoce měkké. Nechte zchladnout a ozdobte větvičkami tymiánu.

Bleskové dezerty (Edice Apetit)

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Michaela Šupáková

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Jana Vlková

Vejce Fabergé v tulipánovém stakanu

Rizoto z červené řepy

Fitrecepty

Rizoto z červené řepy