Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille
Martin Škoda

Martin Škoda

Kuřecí v mangoldu se zeleninovým ratatouille

Suroviny 2 porce

Na ratatouille

  • 1 středně velká cuketa
  • 2.5 papriky
  • 2 rajčata bez slupky
  • čerstvá majoránka
  • 2 menší cibule
  • 1 x můžete použít i 1/2 lilku
  • snítka čerstvého rozmarýnu
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • voda nebo vývar na podlití
  • mořská sůl a čerstvě umletý pepř

Na maso

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • mořská sůl a čerstvě umletý pepř

Na mangold

  • několik listů čerstvého mangoldu (nebo špenátu)

Na servírování

  • 1 lžička másla
  • tvrdý sýr (například parmazán)

Postup

  1. Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte ve smažení zhruba 4–5 minut. Nakonec přidejte rajčata, rozmarýn, majoránku, sůl a pepř. Vše jemně podlijte vodou, nebo pokud máte, tak vývarem. Přiklopte a nechte pomalu dusit, dokud zelenina nezměkne a většina vody se nevypaří (trvá to přibližně 10 minut). Nakonec ještě přidejte lžíci oleje a chvilinku restujte – jídlo tak dostane lepší chuť. Maso, třeba pánví, naklepejte přes pytlík na tenké plátky. Pak je osolte, opepřete a posypejte nasekaným rozmarýnem. Okořeněné maso pokapejte olejem a dejte smažit na rozpálenou pánev. Jelikož jsou plátky dost tenké, stačí něco přes 2 minuty z každé strany. Mangold zbavte tuhých stonků. Pak ho vložte do síta, polejte horkou vodou a ihned vložte do studené. Díky tomu změkne a zůstane mu nádherná barva. Mangold osušte a rozprostřete na kousek kuchyňské fólie tak, aby do něj šlo zabalit kuře. Maso položte na listy mangoldu, potřete kouskem másla a posypte nastrouhaným sýrem. Fólii s mangoldem přehněte přes plátek kuřete – nejprve z jedné strany a pak i z druhé, tak aby kuře nebylo vůbec vidět. Fólii pak odstraňte a plátek zabalený v mangoldu dejte do trouby předehřáté na 220 °C asi na 2 minuty dopéct. Podávejte se zeleninovým ratatouille a oříškem másla.

Škoda nevařit: Kuchařka plná hudby - 2. vydání

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Polívka táty králíka

Ondřej Holinka

Polívka táty králíka

Chřestový krém s máslovou šunkou

Karolína Kamberská

Chřestový krém s máslovou šunkou

Kachna s kaštanovými knedlíky

Jana Vlková

Kachna s kaštanovými knedlíky

Vafle

Marika a Jirka Kučovi

Vafle

Sezamové špičky

Iva Trhoňová

Sezamové špičky

Kachní játrovka

Matěj Pospíšil

Kachní játrovka