Amarantová kaše s ovesnými vločkami
Věra Strnadová

Věra Strnadová

Amarantová kaše s ovesnými vločkami

Suroviny 1 porce

  • javorový sirup, pro děti minimální množství
  • karob nebo prášek z nepraženého kakaa, pro děti vynechte
  • rozmanitá semínka
  • 250 ml tekutiny, pro děti se hodí rýžové nebo ovesné mléko
  • 40 g jemných ovesných vloček
  • 20 g amarantu

Postup

  1. Do tekutiny vsypte nejdříve amarant. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte alespoň 20 minut. Občas promíchejte. Pak přisypte ovesné vločky a nyní už za častého míchání dovařte do husté konzistence – trvá to dalších přibližně 5 minut. Hotovou kaši oslaďte javorovým sirupem.
  2. Dětem podávejte kaši jemně sypanou na prášek mletými slunečnicovými a dýňovými semínky. Větším strávníkům posypte kaši ještě karobem nebo kakaem.
  3. Tip: Amarant obsahuje sladkou a svíravou chuť, vyživuje krev a plazmu a svojí lehkou strukturou vyvažuje těžší ovesné vločky. Takto si představuji jeden z ideálních pokrmů pro ženu po porodu. Použijete-li bezlepkové ovesné vločky, bude kaše vhodná i při celiakii.
Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem

Kešu sýr

Linda Müllerová

Kešu sýr

Čokoládový chilli chlebíček

La Buchta

Čokoládový chilli chlebíček

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Monika Menky

Zapečené fíky s riccotovým krémem, pistáciemi a medem

Pohankové placky se zelím

Jana a David Borozidisovi

Pohankové placky se zelím