

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková
ČOKODort
Suroviny 1 dort
Korpus
- 200 g hořké čokolády
- 250 g másla
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 250 g třtinového cukru
- 50 g kakaa
- 3 vejce
Krém
- 500 ml šlehačky
- 2 tučné tvarohy
- 2 smetafixy
- moučkový cukr (podle chuti)
- čerstvé maliny
Postup
- Troubu rozehřeješ na 180 °C.
- Čokoládu nalámeš a spolu s máslem rozpustíš ve vodní lázni. Necháš vychladnout. Vejce vyšleháš se třtinovým cukrem do světlé pěny. Pomalu a po částech do pěny zašlehávej čokoládu s máslem – opatrně, aby směs „nespadla“, tedy neztratila svou nadýchanost.
- Pak po částech přidávej mouku s práškem do pečiva. Dno dortové formy vylož pečicím papírem, boky vymaž máslem a vysypej hrubou moukou. Těsto naliješ do formy a dort dáš péct asi na hodinu až na hodinu a půl, špejlí vyzkoušej, jestli je těsto upečené. Nevadí ale, pokud bude ještě hodně vláčné, bude mít konzistenci spíš jako brownies.
- Dort nech pořádně vychladnout a korpus rozřízni na poloviny.
- Šlehačku vyšlehej spolu se smetafixem dotuha. Tvaroh lehce prošlehej v druhé míse a oslaď asi 3 lžícemi cukru. (Mysli na to, že korpus je dostatečně sladký.) Ktvarohupak opatrněpřidávej vyšlehanou šlehačku. Spodní korpus potři polovinou krému, přiklop druhou polovinou korpusu a ozdob zbytkem krému. Nakonec dort ozdob čerstvými malinami podle vlastní fantazie.
- TIP: Dort můžeš také upéct z poloviční dávky jako koláč, kdyby sis třeba netroufla na to ho rozříznout. Ale věř mi, není důvod si nevěřit!
Bez buchet se nevdáš
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.