Rebarborové muffiny s drobenkou
Gastrokroužek

Gastrokroužek

Rebarborové muffiny s drobenkou

Suroviny 12 ks (Podlí formy)

Na drobenku:

  • 2.5 lžíce dýňových semínek
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce másla
  • špetka soli

Na těsto:

  • 165 g másla
  • 600 g rebarbory
  • 150 g celozrnné rýžové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva z vinného kamene
  • špetka soli
  • 3 velká šťastná vejce
  • 210 g třtinového cukru
  • 1 lžička mleté vanilky
  • 4 lžíce rumu

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 180 °C. Máslo rozpusťte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo vymažte a vysypejte moukou. Připravte si drobenku smícháním všech ingrediencí.

  2. Nyní očistěte rebarboru a nakrájejte ji na kousky 1 cm dlouhé. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Do nádoby robotu dejte vejce, cukr, vanilku a šlehejte, dokud vám nevznikne hustá, světlá a nadýchaná pěna.

  3. Zbývá už jen propojit všechny připravené ingredience. Do vaječné směsi zlehka vmíchejte máslo, moučnou směs, rum a na závěr rebarboru. Hotové těsto přesuňte do formy na muffiny, posypejte drobenkou a pečte dozlatova přibližně 20 minut na 180 °C, program horkovzduch.

  4. Gastrotip: 250 g bezlepkové mouky, můžete nahradit 180 g pšeničné celozrnné mouky.

Gastrokroužek

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Michaela Šupáková

Kokosovo-rýžová kaše s červeným grepem

Smoothie

Martina Alinče Dvořáková

Smoothie

Malinový krémový dort

La Buchta

Malinový krémový dort

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Karolína Kamberská

Pestrý rybí pekáč a šťouchané brambory se slaninou a zeleným pepřem

Svíčková omáčka (a maso)

Adéla Hálková, Kateřina Podoláková

Svíčková omáčka (a maso)