Gastrokroužek
Rebarborové muffiny s drobenkou
Suroviny 12 ks (Podlí formy)
Na drobenku:
- 2.5 lžíce dýňových semínek
- 2 lžíce jemných ovesných vloček
- 4 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce másla
- špetka soli
Na těsto:
- 165 g másla
- 600 g rebarbory
- 150 g celozrnné rýžové mouky
- 100 g pohankové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva z vinného kamene
- špetka soli
- 3 velká šťastná vejce
- 210 g třtinového cukru
- 1 lžička mleté vanilky
- 4 lžíce rumu
Postup
Troubu si předehřejte na 180 °C. Máslo rozpusťte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo vymažte a vysypejte moukou. Připravte si drobenku smícháním všech ingrediencí.
Nyní očistěte rebarboru a nakrájejte ji na kousky 1 cm dlouhé. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Do nádoby robotu dejte vejce, cukr, vanilku a šlehejte, dokud vám nevznikne hustá, světlá a nadýchaná pěna.
Zbývá už jen propojit všechny připravené ingredience. Do vaječné směsi zlehka vmíchejte máslo, moučnou směs, rum a na závěr rebarboru. Hotové těsto přesuňte do formy na muffiny, posypejte drobenkou a pečte dozlatova přibližně 20 minut na 180 °C, program horkovzduch.
Gastrotip: 250 g bezlepkové mouky, můžete nahradit 180 g pšeničné celozrnné mouky.
Gastrokroužek - Spojilo nás jídlo
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.