Donuty
Linda Müllerová

Linda Müllerová

Donuty

Suroviny 9 kusů

Mokré ingredience:

  • půl hrnku rostlinného mléka
  • půl lžičky jablečného octa
  • 4 lžíce vegan margarínu

Suché ingredience:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku krystalového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1.5 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 2 lžíce holandského kakaa

Na polevu:

  • 100 g hořké vegan čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce rostlinného mléka
  • cukrové posypky na ozdobu

Postup

  1. Do směsi suchých ingrediencí stačí zapracovat směs těch mokrých (margarín necháme trochu povolit v mikrovlnce). Těsto by mělo být dokonale hladké a poměrně husté. Pokud se nemůžeme rozhodnout mezi obyčejnou vanilkovou a kakaovou variantou, připravíme si obě. Polovinu těsta stačí přendat do druhé misky a promíchat se 2 lžícemi kakaa.
  2. Formu na donuty pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme do poloviny těstem (dost vyběhne, takže žádný strach, uvedené množství těsta vystačí asi na 9 kousků) a šoupneme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme přibližně 12 minut.
  3. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejem a mlékem.
  4. Hotové donuty necháme chvilku odpočinout ve formě a pak vyklopíme. Přendáme je na mřížku a ještě horké pomažeme polevou. Nakonec dozdobíme psychedelickými posypkami a necháme úplně vychladnout.

A co teda jíš?

Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.

Zjistit více Přidat do košíku

Mobilní aplikace

Naše recepty ve vaší kapse

Mobilní aplikace vytvořena přímo pro vás. Objevujte nové recepty, kuchařky, napište si seznam potravin a nebo se vracejte k vašim oblibeným receptům z pohodlí vašeho telefonu.

Stáhnout v App Store Stáhnout na Google Play

Sdílejte recept s přáteli

Další recepty z kuchařky

Něco jiného

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Karolína Kamberská

Pikantní pečená vepřová žebírka s domácí chilli majonézou

Kaše z divoké rýže a quinoy s červenou řepou a brokolicí

Věra Strnadová

Kaše z divoké rýže a quinoy s červenou řepou a brokolicí

Kokosová panna cotta

Matěj Pospíšil

Kokosová panna cotta

Seitan steak

Linda Müllerová

Seitan steak

Linguine s tuňákem

Matěj Pospíšil

Linguine s tuňákem

Zapečené těstoviny s tuňákem

Fitrecepty

Zapečené těstoviny s tuňákem