Linda Müllerová
Ravioly
Suroviny 10 kusů
Na těsto:
- 200 g hladké mouky
- půl lžičky soli
- půl lžičky mleté kurkumy
- 1 lžíce olivového oleje
- 90 ml vody
Na dohotovení:
- rozpuštěný margarín
Na náplň:
- 100 g kešu sýra
- 1 hrst čerstvé bazalky plus na dozdobení
- sůl a pepř
Postup
Mouku promícháme se solí a kurkumou (dodá barvu namísto vajec), doprostřed směsi uděláme důlek a začneme postupně přilévat vodu s olejem. Rukama pak vypracujeme hladké nelepivé těsto, které přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme nejméně na půl hodiny do lednice.
Mezitím si připravíme náplň, tedy smícháme kešu sýr s nadrobno nasekanou bazalkou či kteroukoli jinou bylinou, co máme zrovna po ruce. Dochutíme solí a pepřem.
Těsto rozválíme na 2 mm silný plát, který rozřízneme na dvě identické poloviny. Na jednu z nich si vykrajovátkem o průměru cca 7 cm slabě vyznačíme kolečka, doprostřed kterých následně kydneme vrchovatou lžičku náplně. Jakmile máme hotovo, okraje jednotlivých koleček pomašlujeme troškou vody a vše přikryjeme druhým plátem těsta.
Těsto okolo náplně opatrně přimáčkneme prsty tak, aby uprostřed nezbyl žádný přebytečný vzduch, a vykrajovátkem vytvoříme jednotlivé ravioly. Jejich typicky zvlněného okraje pak docílíme pomocí hrotů vidličky. Vaříme v osolené vodě přibližně 2 minutky. Hotové ravioly polijeme rozpuštěným margarínem, dozdobíme pepřem a bazalkou a zblajzneme ještě teplé.
A co teda jíš?
Tento recept a mnoho dalších najdete v této kuchařce. Jako dárek navíc získáte zdarma recepty z kuchařky v aplikaci.